ΚΑΑΥ 2020: Τι ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ λόγω κορονοϊού Ιδιωτικοποιούν τα ΚΑΑΥ! Πού θα ξεκινήσει πιλοτικό πρόγραμμα το ΓΕΣ

Ιδιωτικοποιούν τα ΚΑΑΥ! Πού θα ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα του ΓΕΣ – Σύντομα στο Διαύγεια η προκήρυξη του διαγωνισμού 

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Την πρόθεση να ιδιωτικοποιηθεί η παροχή σίτισης στα ΚΑΑΥ, έχει σύμφωνα με πληροφορίες το ΓΕΣ και προκειμένου να δοκιμάσει εάν θα προχωρήσει ή όχι σε απόφαση, ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα από φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στρατός Ξηράς: Συσσίτιο με κέτερινγκ σε Σχολή Ευελπίδων και φυλάκια!

Ήδη η διαδικασία για το πιλοτικό πρόγραμμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας της και αναμένεται από μέρα σε μέρα να προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός στο Διαύγεια.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr το πιλοτικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στο ΚΑΑΥ Κεραμωτής, το οποίο βρίσκεται στην εκλογική περιφέρεια του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Το Δ’ Σώμα Στρατού ήδη επεξεργάζεται τις τελευταίες λεπτομέρειες της προκήρυξης, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Λαλούση.

Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει ότι με την παροχή της σίτισης από ιδιώτες θα απεμπλακεί ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού που αποσπάται στα ΚΑΑΥ τα καλοκαίρια και κυρίως των στρατιωτών θητείας.

Οι στρατιώτες κάθε περιφέρειας που έχει ΚΑΑΥ εκ περιτροπής απασχολούνται σε εργασίες οι οποίες είναι πέραν των στρατιωτικών καθηκόντων τους, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες παραθερισμού των στελεχών, των αποστράτων και των οικογενειών τους.

Το αποτέλεσμα πολλές φορές δεν είναι ικανοποιητικό, αφού δεν πρόκειται για επαγγελματίες της σίτισης, ενώ σίγουρα θα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις μονάδες τους.

Είναι χαρακτηριστικές άλλωστε οι επιστολές διαμαρτυρίας που είχε δημοσιεύσει το Armyvoice.gr πέρυσι για την εξυπηρέτηση στα ΚΑΑΥ Καλών Νερών σε διερχόμενα στελέχη.

Επιπλέον απασχολούνται κάθε καλοκαίρι αρκετά στελέχη από το προσωπικό στα ΚΑΑΥ για τις υπηρεσίες σίτισης ενώ αυξημένα είναι και τα λειτουργικά έξοδα στις λέσχες των ΚΑΑΥ.

Τα τελευταία χρόνια και λόγω του προσφυγικού έχει αποδειχθεί ότι υπάρχουν εταιρίες που μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες μαζικής εστίασης, σε χιλιάδες κόσμο.

Με αυτό το σκεπτικό, το ΓΕΣ προχωρά στο πιλοτικό πρόγραμα για να καταλήξει εάν θα είναι πιο συμφέρον να αναληφθεί η σίσιση από τους ιδιώτες.

Όπως διαβεβαίωναν οι πηγές του ΓΕΣ, η απόφαση εξαρτάται από το πώς θα πάει το πιλοτικό πρόγραμμα στο ΚΑΑΥ Κεραμωτής, το οποίο επελέγη με το σκεπτικό ότι είναι μικρό και δεν εξυπηρετεί τόσο μεγάλο αριθμό στελεχών.