Ερώτηση στη Βουλή για τις στολές μετά τη συνέντευξη στο Armyvoice κατέθεσαν δυο βουλευτές – Ρωτούν πόσοι διαγωνισμοί εκκρεμούν

Δυο βουλευτές του ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης και ο σχης ε.α. Νίκος Παπαναστάσης επανέρχονται με νέα ερώτησή τους στην Βουλή αναφορικά με το θέμα της μη χορήγησης ειδών ιματισμού στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αφορμή είναι η συνέντευξη του προέδρου των στρατιωτικών Ξάνθης Βάιου Τσαπρούνη στο Armyvoice.gr , κατά την οποία υποστήριξε ότι η παροχή των ειδών ιματισμού έχει σταματήσει από το 2015. Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ

Στην ερώτηση οι δυο βουλευτές αναφέρουν:

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, έχει αρκετές φορές καταθέσει ερωτήσεις σχετικά με τη χορήγηση ειδών ιματισμού και στολών στο μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στους στρατεύσιμους.

Ωστόσο, όπως διαπιστώνουμε από πρόσφατη συνέντευξη του Προέδρου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), η παροχή των ειδών ιματισμού και των στολών έχει σταματήσει από το 2015 στον Στρατό Ξηράς.

Όπως σημειώνεται στη συνέντευξη του Προέδρου της Ένωσης, η διακοπή της παροχής τους, έχει αναγκάσει τα μόνιμα στελέχη να επιβαρύνουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό με την αγορά αυτών των ειδών ιματισμού και των στολών.

Σημειώνεται ότι στους Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) του Στρατού Ξηράς δεν τους έχει χορηγηθεί εδώ και δώδεκα (12) χρόνια στολή υπ΄ αριθμ. 8 ή έστω και ύφασμα ώστε να ράψουν τα ίδια τα στελέχη τη στολή αυτή.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη διανομή των ειδών ιματισμού και των στολών που δικαιούται το μόνιμο προσωπικό, χωρίς να προβάλει για άλλη μια φορά τη δικαιολογία, ότι η καθυστέρηση δήθεν οφείλεται σε διαδικασίες που έχουν να κάνουν με διαγωνισμούς και συμβάσεις.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,

  • Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει τη διανομή των ειδών ιματισμού και των στολών, στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα;
  • Ποιοι και πόσοι διαγωνισμοί και συμβάσεις εκκρεμούν για την υλοποίηση των χορηγήσεων; Γιατί και από πότε αυτοί εκκρεμούν; Ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση;
  • Γιατί δε δίδεται το αντίστοιχο χρηματικό ποσό στους στρατιωτικούς προκειμένου να αγοράσουν οι ίδιοι τις στολές τους;

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης

Ερώτηση στη Βουλή για τις στολές μετά τη συνέντευξη στο Armyvoice