Διάσκεψη Μονάχου: Ευρωπαϊκή δράση στα στενά του Ορμούζ ζητά η υπουργός άμυνας της Γερμανίας για την προστασία των κρίσιμης σημασίας θαλάσσιων οδών

Είναι απαραίτητο να αναληφθεί κοινή ευρωπαϊκή δράση για την προστασία των κρίσιμης σημασίας θαλάσσιων οδών που περνούν από τα Στενά του Ορμούζ, έκρινε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ τοποθετούμενη στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Η Γερμανία δεν συμμετέχει στη στρατιωτική αποστολή των ΗΠΑ στην περιοχή διότι δεν θεωρεί ότι η πολιτική της «μέγιστης πίεσης» που εφαρμόζει η Ουάσινγκτον είναι ο ορθός τρόπος αντιμετώπισης του Ιράν, τόνισε η Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Η σταθερότητα της περιοχής και η υπεράσπιση της αρχής της ελεύθερης ναυσιπλοΐας έχουν κεφαλαιώδη σημασία για το Βερολίνο, συνέχισε η υπουργός Άμυνας.

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ διευκρίνισε ότι τάσσεται υπέρ της ιδέας να παροτρυνθούν χώρες μέλη να ενωθούν και να συγκροτήσουν κοινή δύναμη που θα αναπτυχθεί στην περιοχή — από την οποία διέρχεται μεγάλο μέρος του πετρελαίου που καταναλώνεται παγκοσμίως — σε προσεχείς συνόδους κορυφής της ΕΕ.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι έτοιμες»