Απεργία 18 Φεβρουαρίου ΜΜΜ Μετρό Ηλεκτρικός Λεωφορεία ΗΣΑΠ – Βάζουν χειρόφρενο οι συγκοινωνίες στο λεκανοπέδιο της Αθήνας


Απεργία 18 Φεβρουαρίου ΜΜΜ Μετρό Ηλεκτρικός Λεωφορεία ΗΣΑΠ

24ωρη απεργία την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 σε όλα τα ΜΜΜ ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός), Τραμ, Λεωφορεία Τρόλεϊ

Τα Σωματεία των εργαζομένων ΟΑΣΑ και ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν να συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ) διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό.

Αυτό σημαίνει ότι για όλη την ημέρα στους δρόμους της Αθήνας δεν θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία και τρόλεϊ,

ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί του τραμ και του μετρό τόσο στις γραμμές 2 και 3 όσο και στην 1 (δίκτυο πρώην ηλεκτρικού σιδηροδρόμου). Παραμένει άγνωστο αν θα κηρυχθεί απεργία και στα τρένα.

Απεργία: Συμμετέχουν και οι Λιμενεργάτες

Στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου που εξήγγειλαν τα συνδικάτα για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση θα συμμετάσχουν οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ. Στην απεργία θα συμμετάσχουν τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει καμία θέση η ΠΝΟ

Realshave.gr

Η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνεται από τα σωματεία στις 11πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Απεργία 18 Φεβρουαρίου: Η ανακοίνωση του ΕΚΑ

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, σε συνεδρίασή του στις 4 Φεβρουαρίου αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει εκδώσει οι λόγοι της απεργίας είναι ότι «όχι μόνο δεν καταργείται ο νόμος Κατρούγκαλου, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά,

αλλά περικλείεται στον νόμο Βρούτση και στέλνει στα Τάρταρα το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας μας. Με το νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση αποδεικνύει περίτρανα ότι θέλει να παγιώσει τις μειώσεις στις συντάξεις».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση προκειμένου να εμποδίσουμε τον κυβερνητικό σχεδιασμό που θέλει να ρίξει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση».