Στρατός Ξηράς: Αν έχεις «μπάρμπα» παίρνεις προαγωγή στο ΓΕΣ; – Κρίσεις και επανακρίσεις λίγο πριν τις ετήσιες τακτικές κρίσεις 2020

Σάλο έχουν προκαλέσει στο Στρατό Ξηράς οι πρόσφατες απανακρίσεις αξιωματικών που είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, και προάγονται μια εβδομάδα πριν αρχίσουν οι τακτικές κρίσεις.

Εντελώς συμπτωματικά, οι 4 στους 5 είχαν συνεργαστεί και συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για σύμπτωση και δεν ακούμε τις κακές γλώσσες που σχολιάζουν λέγοντας ότι δεν είναι καθόλου συμπτωματικό να γίνουν επανακρίσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα λίγο πριν τις τακτικές κρίσεις.

Άλλωστε το ΦΕΚ το αναφέρει σαφώς ότι πρόκειται  για πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου η επανάκριση των πέντε αξιωματικών και όχι του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή.

Στρατός Ξηράς: Προαγωγές με «μπάρμπα»; – Κρίσεις 2020

Πάντως προκαλεί εντύπωση πώς το ίδιο όργανο, δηλαδή το ΣΑΓΕ αποφάσισε δυο διαφορετικά πράγματα για τους ίδιους αξιωματικούς. Την μια φορά τον Μάρτιο να τους κρατήσει διατηρητέους και την επόμενη φορά τον Δεκέμβριο (19/12/2019 είναι η απόφαση του ΣΑΓΕ) να αλλάξει την απόφασή του μετά απο προσφυγή τους και να τους προάγει.

Υποθέτουμε ότι θα πρέκυψαν νέα στοιχεία από τον Μάρτιο του 2019 έως τον Δεκέμβριο του 2019 και είδαν με νέο μάτι τις υποψηφιότητες.

Μεταξύ των αξιωματικών που επανακρίθηκαν είναι η στενή συνεργάτης του Αλκιβιάδη Στεφανή και όταν ήταν Αρχηγός και τώρα ως υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, συνταγματάρχης Σκαρμαλιωράκη Γεωργία, η οποία προάγεται σε Ταξίαρχο.

Η νοσηλεύτρια Ταξίαρχος Σκαρμαλιωράκη υπηρετεί σήμερα στο γραφείο του κ. ΥΦΕΘΑ, στο οποίο υπηρετεί μια ακόμα υψηλόβαθμη νοσηλεύτρια βαθμού συνταγματάρχη, από το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Στο 401 υπηρετεί και ο Υποστράτηγος Οικονομικού Σάββας Μανουσαρίδης, ο οποίος κρίθηκε διατηρητέος Ταξίαρχος τον περασμένο Μάρτιο, αλλά με τη νέα απόφαση του ΣΑΓΕ, γίνεται υποστράτηγος. Πρόκειται για ιδιαίτερα δραστήριο αξιωματικό, οποίος θεωρείται «το μακρύ χέρι του Στεφανή» στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Υποστράτηγος έγινε μια εβδομάδα πριν τις κρίσεις με την ίδια απόφαση επανάκρισης και Ταξίαρχος Κωστάκης Αντώνιος, ο οποίος ήταν διευθυντής μεταθέσεων στο ΓΕΣ επί αρχηγείας Αλκιβιάδη Στεφανή και άμεσος συνεργάτης του.

Άμεσος συνεργάτης του ήταν και ο τέταρτος από τους πέντε που αναφέρει η ίδια απόφαση, ο τεθωρακισμένος συνταγματάρχης Χρήστος Ζιωτόπουλος, ο οποίος γίνεται Ταξίαρχος. Επί αρχηγείας Αλκιβιάδη Στεφανή ήταν στη διεύθυνση συντονισμού του Επιτελείου.

Δείτε την πολυσυζητημένη απόφαση με πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»