ΚΕΘΑ: Να αποσύρει ΤΩΡΑ η κυβέρνηση τον Στεφανή από τον Γράμμο Στεφανής: Πτήση αλα Καμμένος σε Λέσβο - Χίο
EUROKINISSI

Στεφανής: Πτήση αλα Καμμένος σε Λέσβο – Χίο – Άφησε τον υπουργό Ναυτιλίας και τον Αρχηγό του Λιμενικού με πτήση της γραμμής και πήγε με ελικόπτερο

Αν και φέρει τον τίτλο του εθνικού συντονιστή για το προσφυγικό, στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλλος έδρασε αποσυντονιστικά ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής,

ο οποίος επισκέπτεται την Λέσβο από την οποία έλκει την καταγωγή του, λίγες ώρες μετά τα ντροπιαστικά επεισόδια που έγιναν με αφορμή την συμμετοχή του Στρατού στις κατασταλτικές επιχειρήσεις της Αστυνομίας.

Η απόφαση για να σταλλούν στρατιωτικά μηχανήματα και άλλο στρατιωτικό υλικό καθώς και στελέχη για να βοηθήσουν την αστυνομική καταστολή, έγινε με εντολή του Αλκιβιάδη Στεφανή.

Κι ενώ ακόμα το στράτευμα δεν έχει συνέλθει από αυτό το σοκ, και συζητάται ευρέως η στάση που είχε κρατήσει σε ανάλογη περίπτωση πριν λίγα χρόνια ο στρατηγός Γράψας όταν του ζητήθηκε η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων ως απεργοσπαστικού μηχανισμού και την αρνήθηκε,

ο υφυπουργός εθνικής άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής εμφανίστηκε στο νησί με ελικόπτερο!

Συναντήθηκε στο Λιμεναρχείο με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και  τον Αρχηγό του Λιμενικού οι οποίοι είχαν ταξιδέψει με το αεροπλάνο της γραμμής.

Λίγο αργότερα επισκέφθηκε την έδρα της 98 ΑΔΤΕ και σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεχίσει την πτήση του με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Χίο.

Ο εθνικός συντονιστής για το προσφυγικό, επισκέπτεται τα μέρη όπου σημειώθηκαν επεισόδια, μια ημέρα μετά την αποχώρηση των μηχανημάτων και των στελεχών του Στρατού, τα οποία έφεραν τον Στρατό σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, μετατρέποντάς τον σε δύναμη καταστολής, και προκαλώντας την αγανάκτηση του τοπικού πληθυσμού.

Ελπίζουμε η επίσκεψή του με ελικότερο αλά Καμμένος να περιλαμβάνει και ειλικρινείς συζητήσεις με την τοπική αυτοδικοίκηση ώστε να καταφέρει κάποια στιγμή ο Στρατός να αναιρέσει το κλίμα που πήγε τις σχέσεις του με την τοπική κοινωνία 40 χρόνια πίσω.