Οβίδα όλμου στα ρηχά εντόπισε ψαράς στα Καμμένα Βούρλα – Άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού για την ασφαλή απομάκρυνση του υλικού


Βρέθηκε στα ρηχά

Το πυρομαχικό από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο εντόπισε το μεσημέρι του Σαββάτου ερασιτέχνης αλιέας, στη θαλάσσια περιοχή των Καμμένων Βούρλων.

Το σημείο που βρέθηκε ήταν σε απόσταση δύο μέτρων από την ακτή και σε βάθος 1-2 μέτρων. Έχει μήκος 30 εκατοστά και διάμετρο 15 εκατοστά.

Άμεσα ενημερώθηκε το Λιμενικό, το οποίο οριοθέτησε την περιοχή και ενημέρωσε την αρμόδια υπηρεσία.

Με ελεγχόμενη έκρηξη εντός της θαλάσσιας περιοχής των Καμένων Βούρλων ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για την εξουδετέρωση της οβίδας που βρέθηκε τυχαία από ψαρά το μεσημέρι της Τρίτης.

 

Realshave.gr

Η ανακοίνωση από το Λιμενικό για την Οβίδα όλμου

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αγίου Κωνσταντίνου από ερασιτέχνη αλιέα, για ανεύρεση πυρομαχικού υλικού στη θαλάσσια περιοχή Καμένων Βούρλων στη θέση ”ΒΑΘΥ”,

σε απόσταση περίπου 2 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 1-2 μέτρων.

Πρόκειται για οβίδα όλμου διαστάσεων μήκους 30 εκατοστών και διαμέτρου 15 εκατοστών, χρώματος κάλυκα μπρούτζινου, με έλικα, κατ’ εκτίμηση της περιόδου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το σημείο οριοθετήθηκε με σημαντήρα από την οικεία Λιμενική Αρχή και παράλληλα ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες.