Κυριακή ανοιχτά μαγαζιά: Τι ισχύει για σήμερα 23 Φεβρουαρίου 2020 – Οι χειμερινές εκπτώσεις συνεχίζονται – Πότε λήγουν  


Κυριακή ανοιχτά μαγαζιά: Ο καθιερωμένες εκπτώσεις του Φεβρουαρίου 2020 ξεκίνησαν αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, κάπου στα μέσα του Ιανουαρίου και συνεχίζονται έως σήμερα.

Πολλοί ρωτούν πότε τελειώνουν για να προφθάσουν να αγοράσουν φθηνά.

Οι ημερομηνίες των φετινών εκπτώσεων είναι κατά βάση οι ίδιες με την προηγούμενη χρονιά (2019) και υπάρχει μόνο μια μικρή απόκλιση μιας ή δυο ημερών.

Κυριακή ανοιχτά μαγαζιά: Τι ισχύει για 23 Φεβρουαρίου 2020 σούπερ μάρκετ Αγίου Πνεύματος 2019: Πού είναι αργία για καταστήματα και super market Αλλαγή ΦΠΑ 2019: Μείωση ΦΠΑ τροφίμων 2019 & υπηρεσιών - Λίστα
Tech Grocery

Κυριακή ανοιχτά μαγαζιά: Τι ισχύει για 23 Φεβρουαρίου 2020

Σημειώνεται ότι οι επίσημες περίοδοι των εκπτώσεων μέσα στο έτος είναι τέσσερις, δύο χειμερινές και δύο καλοκαιρινές,

ενώ έχει καθιερωθεί τις πρώτες Κυριακές των εκπτώσεων τα καταστήματα είναι ανοιχτά. Για τις χειμερινές εκπτώσεις 2020, τα μαγαζιά παρέμειναν ανοιχτά την Κυριακή 19/1.

Συνεπώς δεν υπάρχει επόμενη Κυριακή μέσα στις εκπτώσεις Φεβρουαρίου 2020 με τα μαγαζιά ανοιχτά. Δηλαδή, σήμερα 23 Φεβρουαρίου τα καταστήματα δεν είναι ανοικτά. 

Οι έμποροι καλούν τους καταναλωτές να αξιοποιήσουν τις μειωμένες τιμές που παρέχουν στις εκπτώσεις 2020 ενώ οι οργανώσεις των καταναλωτών προτρέπουν σε υπεύθυνες αγορές με γνώμονα τη σχέση ποιότητας – τιμής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ) για την κίνηση των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εορταστικής περιόδου,

αύξηση πωλήσεων σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 σημείωσε μόλις το 17% των επιχειρήσεων, ενώ το 49% κατέγραψε μειωμένο τζίρο.

Realshave.gr

Στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκε ο τζίρος των εορτών για το 34% των επιχειρήσεων.

Ο κλάδος που επλήγη περισσότερο είναι αυτός της ένδυσης-υπόδησης, ενώ μικρή αύξηση, της τάξης του 1,5%, κατέγραψαν οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ.

Τέλος, τέσσερις στους δέκα επιχειρηματίες πραγματοποίησαν προσφορές στα καταστήματά τους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Χειμερινές εκπτώσεις 2020 – Εκπτώσεις Πότε τελειώνουν

Εκπτώσεις Φεβρουαρίου 2020 – Στατιστικά Στοιχεία

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) έχει πάγιο αίτημα τον περιορισμό της χρονικής διάρκειας των τακτικών εκπτώσεων.

Συγκεκριμένα, ζητούν τη μείωση των εκπτωτικών περιόδων σε 8 εβδομάδες από 18 εβδομάδες που είναι σήμερα.

Όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιώργος Καρανίκας, δεν έχει αποδώσει ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Βασικό επιχείρημα της ΕΣΕΕ για εκπτώσεις δύο φορές τον χρόνο είναι ότι ο Φεβρουάριος και ο Αύγουστος αποτελούν τους τελευταίους μήνες της χειμερινής και της θερινής περιόδου και

οι έμποροι θα κάνουν γενναίες εκπτώσεις για να πουληθεί το στοκ λόγω τέλους εποχής ενώ προσφορές θα υπάρχουν όλον τον χρόνο.