Κορονοϊός Ελλάδα Γκάλοπ – 11 οι νεκροί στην Ιταλία – Περικοπές εργαζομένων στην Lufthansa λόγω οικονομικού πλήγματος από την αναστολή πτήσεων


Δραματικές διαστάσεις παίρνει ο κορονοϊός στην Ευρώπη. Έντεκα είναι μέχρι νωρίς το βράδυ της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου οι νεκροί στην Ιταλία.

Αργά το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι πέθανε μια ηλικιωμένη γυναίκα στην περιφέρεια Βενετο. Νωρίτερα σήμερα κατέληξαν άλλοι τρεις ασθενείς άνω των ογδόντα ετών στην Λομβαρδία.

Παράλληλα, τρία νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Σικελία της Κάτω Ιταλίας, δυο στην κεντρική περιοχή της Τοσκάνης και ένα στην Λιγουρία, με πρωτεύουσα την Γένοβα.

Μειώσεις εργαζομένων στην Lufthansa

«Οι (προγραμματιζόμενες) νέες θέσεις εργασίας πρέπει να διαγραφούν ή τουλάχιστον να αναβληθούν στην Lufthansa», είπε ο Χάρι Χόμαϊστερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα “Handelsblatt”.

Realshave.gr

«Το κόστος του προσωπικού θα πρέπει επίσης να μειωθεί είτε με απλήρωτες άδειες ή με μερική απασχόληση. Επίσης, δεν θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε την ακύρωση μεμονωμένων σχεδίων και την εξοικονόμηση διοικητικών δαπανών. Δεν είναι εύκολες αποφάσεις, αλλά δυστυχώς είναι αναπόφευκτες”, πρόσθεσε ο Χόμαϊστερ.

«Ο όμιλος Lufthansa ανέστειλε όλες τις επιβατικές πτήσεις προς την ηπειρωτική Κίνα έως τα τέλη Μαρτίου. Φυσικά, αυτό έχει επίσης σημαντικές οικονομικές συνέπειες σε εμάς και σε άλλους κλάδους της οικονομίας”, δήλωσε ο μάναντζερ της Lufthansa, εξηγώντας τα σχέδια λιτότητας της εταιρείας.

Κορονοϊός Ελλάδα Γκάλοπ

Πώς επιδρούν οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στους Έλληνες; Απαντήστε στις ερωτήσεις του Armyvoice.gr για να εξαχθεί μια καλύτερη εικόνα για το πώς βιώνουν την επιδημία και τον κίνδυνο οι κάτοικοι της Ελλάδας.