Κορονοϊός Αττικό: Αρνητικό βγήκε το ύποπτο κρούσμα χθες 25/2 έπειτα από εξετάσεις. – Ο ασθενής επέστρεψε στο σπίτι του χθες βράδυ

Κορονοϊός Αττικό: Αρνητικό το κρούσμα

Ένας άνδρας μεταφέρθηκε, χτες, Τρίτη από το σπίτι του στον Πειραιά στο Αττικό νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας το δείγμα για το ύποπτο περιστατικό αυτό, έφυγε από το νοσοκομείο γύρω στις 20:30.

 Βουλγαρία: Δεν υπάρχει φορέας κορονοϊού

Στη διάψευση φημών για κρούσματα κοροναϊού στη Βουλγαρία, προχώρησε ο διευθυντής της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας και επικεφαλής του ειδικού κέντρου που συστάθηκε με απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης για την πρόληψη της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι.

«Δεν υπάρχει φορέας κοροναϊού στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουταφτσίσκι, στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Όπως μεταδίδει η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR), είκοσι άτομα με ήπια συμπτώματα γριπώδους συνδρομής έχουν τεθεί σε απομόνωση σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας μετά την επιστροφή τους από την Ιταλία και άλλες χώρες υψηλού κινδύνου,

για να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις και να διαπιστωθεί εάν είναι ή όχι θετικοί στον κοροναϊό.

Ο κ. Μουταφτσίσκι επισήμανε ότι δεν υπάρχει περιθώριο πανικού και πρόσθεσε πως το υγειονομικό σύστημα της χώρας έχει κινητοποιηθεί εδώ και μέρες για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία