Εκλογές ΕΑΑΣ: Με το βλέμμα στις αρχαιρεσίες σήμερα 23 Φεβρουαρίου – Η λάσπη που εκτοξεύτηκε από συγκεκριμένους υποψηφίους αποκαλύπτεται


Γράφει ο Ταξίαρχος εα Βασίλειος Νικολόπουλος
Υποψήφιος για Μέλος ΔΣ/ΕΑΑΣ

Εκλογές ΕΑΑΣ: Ως γνωστόν, την Κυριακή 23 Φεβ. 2020, διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ).

Μια διαδικασία στην οποία έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν περίπου 24.000 εγγεγραμμένα Μέλη της ΕΑΑΣ.

Στην πραγματικότητα όμως, ο αριθμός αυτός θα έπρεπε να είναι 35.000, καθόσον «Τακτικά μέλη καθίστανται υποχρεωτικώς οι εν αποστρατεία Αξιωματικοί και Ανθυπασπισταί….οι λαμβάνοντες μέρισμα εκ τινος των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ..», σύμφωνα με το ΝΔ 1711/72.

Είναι απογοητευτικό ότι δεν επιχείρησε η ΕΑΑΣ να δώσει μια λύση σε ένα τόσο απλό θέμα.

Θα μπορούσε να ζητήσει κάλλιστα από το ΜΤΣ ν’ αποστείλει την κατάσταση των λαμβανόντων μέρισμα, οπότε αυτοδικαίως καθίστανται άπαντες τακτικά Μέλη και οι εγγεγραμμένοι να είναι 35.000, ανεξάρτητα αν κάποιος επιθυμεί ή όχι να βγάλει ταυτότητα.

Παρόλα αυτά θεωρώ αναγκαία τη συμμετοχή όλων των ήδη εγγεγραμμένων στην ΕΑΑΣ Μελών, αλλά και των Επιτίμων με την ταυτότητα του επιτίμου που διαθέτουν (τελικά επετράπη να συμμετάσχουν), ώστε οι περίπου 6.500 ψηφίσαντες στις προηγούμενες εκλογές να γίνουν πολύ περισσότεροι.

Εκλογές ΕΑΑΣ 23 Φεβρουαρίου: Οι συκοφαντίες αποκαλύπτονται

Πέραν αυτών, έχοντας υπόψη όλα όσα προηγήθηκαν σ’ όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου,

θα ήθελα να παρακαλέσω τους συναδέλφους ν’ αγνοήσουν τα ψευτοδιλήμματα και τις συκοφαντίες, που διακινήθηκαν και διακινούνται ακόμη και την ύστατη στιγμή

σε βάρος μου, αλλά και σε βάρος άλλων συνυποψηφίων και να διαμορφώσουν τη δική τους προσωπική άποψη.

Επειδή όμως ο καιρός εγγύς, θα προσπαθήσω πολύ συνοπτικά να συνδράμω σ’ αυτό, με τα παρακάτω:

Δεν είναι δυνατόν να πιστεύει νοήμων άνθρωπος, ότι μπορεί κάποιος ή κάποιοι να αλλάξουν το νομοθετικό πλαίσιο της ΕΑΑΣ ως ΝΠΔΔ και να το μετατρέψουν σε ΝΠΙΔ,

Realshave.gr

διότι πολύ απλά είναι θέμα της Κυβέρνησης και απαιτείται έκδοση αντίστοιχου νόμου.

Και τί θα γίνει με τις δύο άλλες ΕΑΑ, οι οποίες διέπονται από τον ίδιο νόμο; Και αυτές θα αλλάξουν;

Είναι τουλάχιστον αφελές, για να αποφύγω βαρύτερο χαρακτηρισμό, κάποιοι να επινοούν τα παραπάνω και άκρως απαγοητευτικό συγχρόνως, να υπάρχουν συνάδελφοι, οι οποίοι να τα διακινούν.

Είναι αδιανόητο να σπιλώνεται τ’ όνομά μου, για δήθεν πολιτικές σκοπιμότητες από κάποιον και κάποιους, οι οποίοι είναι επίσημα ενταγμένοι σε κόμμα.

Διαπίστωσα μάλιστα έκπληκτος σήμερα 22/2 να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά βίντεο και αναρτήσεις που εμφανίζουν τρεις υποψηφίους για την ΕΑΑΣ να είναι στελέχη συγκεκριμένου κόμματος (εκτός Βουλής)!

Ποιοί λοιπόν θα μετατρέψουν σε «κομματικό φέουδο» την ΕΑΑΣ;

ΠΟΤΕ δεν έδωσα το παραμικρό σχετικό δικαίωμα, τόσο εν ενεργεία όσο και εν αποστρατεία και απαγορεύω στον οποιοδήποτε να με διαβάλει !

Κλείνοντας, θα ήθελα να καλέσω τους Συναδέλφους να συμμετάσχουν σε αυτή την κορυφαία διαδικασία και να εκλέξουν εκείνους που θεωρούν άξιους και ικανούς να τους εκπροσωπήσουν,

βασιζόμενοι στην προσωπική τους γνώση και γνώμη για τους υποψηφίους και όχι στην γνώμη άλλων.

Να κρίνουν τελικά τους υποψηφίους αντικειμενικά, με βάση τη διαδρομή τους, τις γνώσεις τους, την προσωπικότητά τους, την υπευθυνότητα και σοβαρότητα που έχει επιδείξει ο καθένας εξαυτών.

Ευχαριστώ για την ανοχή σας.
Ταξίαρχος εα Βασίλειος Νικολόπουλος
Υποψήφιος για Μέλος ΔΣ/ΕΑΑΣ