Εθνοφύλακες επιστρέφουν τα όπλα τους – Τι λέει ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής ως εθνικός συντονιστής για το μεταναστευτικό;

Περίτρανη απόδειξη ότι οι εθνοφύλακες χρησιμοποιοπούν την ιδιότητά τους για σκοπούς αλλότριους με αυτούς τους οποίους αποδέχθηκαν να υπηρετήσουν, αποτελεί το περιστατικό που σημειώθηκε στην Χίο.

Εθνοφύλακες επιστρέφουν τα όπλα τους – Τι λέει ο ΥΦΕΘΑ;

Τα στελέχη της Εθνοφυλακής, τα οποία στήριξε και στηρίζει με κάθε μέσο ο Αλκιβιάδης Στεφανής, πήγαν στην 96 ΑΔΤΕ και επέστρεψαν τα όπλα τους, αντιδρώντας στην κατασκευή υπερδομής για πρόσφυγες και μετανάστες στην Χίο.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής ο οποίος προωθεί με κάθε μέσο την Εθνοφυλακή και μάλιστα στην Χίο παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν προβλέπεται να υπάρχουν γυναίκες στην Εθνοφυλακή, προωθούσε με δική του ευθύνη γυναίκες παρουσιάζοντάς τες ως εθνοφύλακες, βλέπει τώρα μαζικές αντιδράσεις απέναντι στην πολιτική που ο ίδιος εφαρμόζει.

Νομίζουμε ότι είναι η πιο πειστική απάντηση σε αυτό που πάντα υποστηρίζαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με την εθνοφυλακή.

Οι συνειδητοποιημένοι εθνοφύλακες δεν εμπλέκουν την πολιτική στην προάσπιση της πατρίδας.

Είναι ηθικά απαράδεκτο να χρησιμοποιούν τη ιδιότητά τους ως εθνοφύλακες για την δημιουργία εντυπώσεων με την επιστροφή των όπλων που τους έχει παραχωρήσει η πατρίδα προκειμένου να την προασπίσουν σε περίπτωση πολέμου.

Ως πολίτες έχουν την ελευθερία να διαδηλώσουν και να αντισταθούν σε οποιοδήποτε θέλει να επιβάλει στον τόπο τους πράγματα που δεν επιθυμούν.

Ως οπλίτες όμως που έχουν δώσει όρκο, είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους αυτή, παραδίδοντας τα όπλα τους.

Αν παραδίδουν τα όπλα τους σε καιρό ειρήνης, ποιος εγγυάται ότι δεν θα πράξουν το ίδιο σε περίοδο πολέμου;

Τι λέει άραγε γι αυτά ο Αλκιβιάδης Στεφανής στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει η εθνοφυλακή;

 

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός Θεσσαλονίκη: Το 1ο Θετικό κρούσμα στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΑκρίτες εναντίον Στρατού: Πολιορκούν την 98 ΑΔΤΕ VIDEO
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).