Κρίσεις Ενόπλων Δυνάμεων 2020: Πάνε για αναβολή;
eurokinissi

Το τελευταίο ΑΣΣ πριν τις κρίσεις αντιστρατήγων 2020: Τι ιδιαίτερο είχε και συζητήθηκε ευρέως – Από την Τρίτη 3 Μαρτίου θα αλλάξει σύνθεση

Τι τελευταίο ΑΣΣ με την σημερινή του σύνθεση συγκλήθηκε χθες από τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Λαλούση. Η σύνθεσή του συζητήθηκε ευρέως καθώς είναι μάλλον εξαιρετικά σπάνιο να απαρτίζεται μόνο από συμμαθητές.

Το τελευταίο ΑΣΣ πριν τις κρίσεις αντιστρατήγων 2020

Για την ιστορία, η σύνθεση του ΑΣΣ ήταν η ακόλουθη:

  • Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Λαλούσης
  • Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και Υπαρχηγός ΓΕΣ  Αντιστράτηγος Μπονώρας
  • Διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ και Διοικητής Γ΄ ΣΣ / NRDC-GR Αντιστράτηγος Κούτρας
  • Επιτελάρχης ΓΕΣ Αντιστράτηγος Μασούρας
  • Διοικητής ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος Παπαδόπουλος
  • Διοικητής ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Δημητρόπουλος

Το τελευταίο ΑΣΣ πριν τις κρίσεις αντιστρατήγων 2020

Την ερχόμενη Τρίτη 3 Μαρτίου ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Λαλούσης θα πρέπει να εισηγηθεί στο ΣΑΓΕ ποιοι συμμαθητές του θα αποστρατευθούν και ποιοι θα παραμείνουν για ένα ακόμα χρόνο.

Όλα βέβαια είναι θέμα ισορροπιών, αλλά ο Αρχηγός θεσμικά είναι αυτός που κάνει την επιλογή και η ευθύνη αυτή βαραίνει τον αντιστράτηγο Λαλούση. Κι επειδή πολλά ακούγονται για διάφορες παρεμβάσεις, καλό θα ήταν να κάνει ο ίδιος την επιλογή σύμφωνα με την κρίση του και όχι σύμφωνα με παραιναίσεις άλλων προσώπων.

Στο κάτω κάτω αυτός είναι που θα κριθεί για τις επιλογές από τον κόσμο και τα στελέχη.

 

Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο Κώστας Βουτσάς
Επόμενο άρθροΚορονοϊός Αττικό: Σήμερα 26/2 τα αποτελέσματα για το κρούσμα
Ιωάννα Ηλιάδη - Ioanna Iliadi
Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Kάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).