Έβρος: Σοβαρό επεισόδιο στα σύνορα με μετανάστες – Δακρυγόνα για να μην περάσουν την οριογραμμή – Εσπευσμένα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στα σύνορα


Έβρος: Σοβαρό επεισόδια στα σύνορα με μετανάστες

Σοβαρό επεισόδιο με μετανάστες στα σύνορα του Έβρου στο ύψος του Κάραγατς σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες τα ξημερώματα  με 50 περίπου μετανάστες να εισέρχονται σε ελληνικό έδαφος και άλλους 300 περίπου να περιμένουν να μπουν.

Η κινητοποίηση στον Έβρο είναι μεγάλη.

Η Τουρκία φαίνεται ότι ξεκίνησε τις απειλές της με διευκόλυση εισόδου των μεταναστών στον Έβρο, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις και η αστυνομία δίνουν μάχη για να προστατεύσουν τα σύνορα.

Πληροφορίες που φθάνουν από τον Έβρο κάνουν λόγο για ρίψη δακρυγόνων στα σύνορα για να μην περάσουν οι πρόσφυγες, ενώ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εσπευσμένα έσπευσε στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Thrakinea.gr απαγορευμένη ζώνη είναι το τελωνείο Καστανεών καθώς από τα ξημερώματα βρίσκονται εκατοντάδες άτομα τα οποία προσπαθούν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καστελόριζο: Νέο επεισόδιο 28/2 – Ετοιμότητα ΑΣΔΕΝ

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές στρατιωτικές φυλακές στην Ελλάδα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε ρίψη δακρυγόνων προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος των ατόμων. Η διέλευση από το τελωνείο έχει κλείσει.

Η 16η Μεραρχία και 12η Μεραρχία βρίσκονται σε κατάσταση συνεγερμού και ενισχύουν τα μέτρα επιτήρησης.

Δείτε πώς ο Τούρκος πρόεδρος απειλέι την Ευρώπη με άνοιγμα των συνόρων και διευκόλυνση διέλευσης των μεταναστών από τη Συρία.