Συντάξεις και αναδρομικά 2020 αποστράτων, δημοσίου και όλων όσων διεκδικούν ή περιμένουν επιστροφές με βάση την απόφαση του ΣτΕ - Ποσά αναλυτικά ανά ταμείο Πληρωμή συντάξεων Ιουλίου 2020 μαζί με επικουρικές (ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΟΑΕΕ) - Τι αλλαγές ανακοίνωσε ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης Συντάξεις Απριλίου 2020 Ανατροπή: ΟΑΕΕ ΟΓΑ Ένοπλες Δυνάμεις Νέο ασφαλιστικό 2020 κύριες επικουρικές συντάξεις αναδρομικά ασφαλιστικές εισφορές αλλαγές ασφαλιστικόΤι ώρα μπαίνουν Συντάξεις ΙΚΑ ΕΦΚΑ ΟΓΑ ΟΑΕΕ - Α21 ΚΕΑ Επίδομα παιδιού Συντάξεις ΟΑΕΕ Συντάξεις ΕΦΚΑ Συντάξεις ΟΓΑ Συντάξεις ΙΚΑ Συντάξεις και επιδόματα Συντάξεις 2020: Αναδρομικά έως 15% σε ΙΚΑ ΕΦΚΑ ΟΓΑ - Πότε μπαίνουν Συντάξεις 2020: Κύριες συντάξεις - Επικουρικές συντάξεις αυξήσεις
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Τι ώρα μπαίνουν Συντάξεις ΙΚΑ ΕΦΚΑ ΟΓΑ ΟΑΕΕ – Α21 ΚΕΑ Επίδομα παιδιού Πότε βλέπουν οι δικαιούχοι τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς

Η καταβολή συντάξεων και επιδομάτων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΦΚΑ πραγματοποιείται κάθε μήνα.

Όπως συμβαίνει συνήθως συντάξεις και επιδόματα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ από το απόγευμα της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας.

Συνεπώς εάν συντάξεις και επιδόματα καταβάλλονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς Παρασκευή, είναι στα ΑΤΜ Πέμπτη απόγευμα.

Αν καταβάλλονται Δευτέρα, εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς την προηγούμενη εργάσιμη, δηλαδή την Παρασκευή.

Συνταξιούχοι και δικαιούχοι συντάξεων και επιδομάτων μπορούν να κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ μια ημέρα πριν.

Το πρωί της επόμενης είναι διαθέσιμα τα χρήματα και για αναλήψεις από τις τράπεζες.

Συντάξεις και επιδόματα 2020: Τέλος κάθε μήνα

 

Εντολή στην τράπεζα για την πληρωμή των συντάξεων συνήθως μια ημέρα πριν την ημερομηνία που ανακοινώνεται δίνουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Εάν για παράδειγμα το ΙΚΑ ή ο ΟΑΕΕ καταβάλουν συντάξεις στις 30 του μήνα, τα ασφαλιστικά ταμεία κάνουν την κατάθεση μια ημέρα νωρίτερα.

Ακολούθως, οι τράπεζες από την πλευρά τους προχωρούν στον σχετικό έλεγχο και συνήθως μετά το μεσημέρι τα χρήματα μπαίνουν στον λογαριασμό.

 

Τι ώρα μπαίνουν Συντάξεις ΙΚΑ ΕΦΚΑ ΟΓΑ ΟΑΕΕ

 

Έτσι εάν για παράδειγμα η σύνταξη του ΙΚΑ είναι να πληρωθεί στις 30 του μήνα,

τα χρήματα βρίσκονται διαθέσιμα στον λογαριασμό των συνταξιούχων από τις 16:00 και μετά την 29η του μήνα. Η ώρα δεν είναι ίδια για όλες τις τράπεζες, ούτε είναι κάθε φορά η ίδια σε μια τράπεζα. 

Οι συνταξιούχοι μπορούν από τα ΑΤΜ να κάνουν αναλήψεις ενώ από το πρωί της επόμενης ημέρας μπορούν να πηγαίνουν στα γκισέ των τραπεζών.

Τι ώρα μπαίνουν Α21 ΚΕΑ Επίδομα παιδιού

Αυτό που ισχύει για τις συντάξεις, ισχύει και για τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ.

Εάν η πληρωμή έχει προγραμματιστεί για τις 29 του μήνα, τα χρήματα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ λίγο μετά το μεσημέρι της προηγούμενης.

Συνεπώς οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ στις 28 του μήνα, το απόγευμα.

 

Συντάξεις 2020: Αυξήσεις

Αυξήσεις στο εισόδημά τους θα έχουν και οι συνταξιούχοι οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται, καθώς αναμένεται να μειωθεί η περικοπή του ποσοστού της σύνταξής τους, λόγω απασχόλησης, από το 60% στο 30%.

Η μεταβολή του ποσοστού παρακράτησης των συντάξεων θα ισχύσει για το σύνολο των συνταξιούχων, εκτός από τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους πτηνοτρόφους,

τους μελισσοκόμους και τους αλιείς συνταξιούχους, για τους οποίους δεν θα εφαρμοστεί κανένα μέτρο περικοπής της σύνταξής τους, ενόσω παράλληλα εργάζονται, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.