Θωμάς Ντιντιός: Οι υγιείς συνδικαλιστικές ενώσεις να μείνουμε ενωμένοι και να απομονώσουμε όσους δηλητηριάζουν τον στρατιωτικό συνδικαλισμό

Ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Λάρισας (ΕΣΠΕΛ) μιλάει στο Armyvoice.gr για όλα όσα συμβαίνουν εσχάτως στον στρατιωτικό συνδικαλισμό και προκαλούν πολλές φορές υποτιμητικά σχόλια των στρατιωτικών.

Αναζητάμε τα αίτια της έντασης τα οποία σύμφωνα με τον κ. Ντιντιό υπάρχουν στην ΠΟΜΕΝΣ και πιο συγκεκριμένα σε μια ομάδα στο εσωτερικό της,

η οποία την οδηγεί με αλαζονεία να καταθέτει μηνύσεις αγωγές και εξώδικα κατά στρατιωτικών και δημοσιογράφων.

Ο κ. Ντιντιός καταγγέλλει ότι «τα χρήματα που έδιναν οι συνάδελφοι πήγαιναν σε αγωγές, μηνύσεις και εξώδικα σε άλλους συναδέλφους και σε δημοσιογράφους».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, η ΠΟΜΕΝΣ παρά το γεγονός ότι τα ηγετικά της στελέχη υπηρετούν στο στρατιωτικό γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, έχει καταφέρει να μην είναι συνομιλητής με την πολιτική ηγεσία.

Η απόφαση των στρατιωτικών της Λάρισας να εγκαταλείψουν την ΠΟΜΕΝΣ στόχο έχει να «σταματήσει η κατρακύκλα και να διεκδικούμε τα προβλήματα χωρίς διχόνοιες», υποστηρίζει ο «χακί» συνδικαλιστής.

Εκτιμά επίσης ότι η ομάδα που συνεχίζει να σπέρνει την διχόνοια, θα απομονωθεί στο άμεσο μέλλον.

Στόχος των συνδικαλιστών της Λάρισας είναι να μην κοροϊδεύουν τον κόσμο με διάφορες επιστολές χωρίς αποτελέσματα, αλλά να μπορούν να τους κοιτάζουν στα μάτια λέγοντάς τους την αλήθεια.

Κάνοντας ακόμα και αυτοκριτική, υποστηρίζει ότι έχουν βάλει στην άκρη τις διαφορές του παρελθόντος με άλλες πρωτοβάθμιες οργανώσεις, δεν θέλουν να συνεχίσουν τις έριδες και τις αντιδικίες και ο μόνος τους στόχος είναι η πλήρης εφαρμογή του νόμου και η επίλυση των προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο.

Για τον λόγο αυτό ανακοινώνει και την διοργάνωση νέων ενημερωτικών ημερίδων για τους στρατιωτικούς.

Τέλος υποστηρίζει ότι δεν τους έχει γίνει πρόταση να πάνε στην ΠΟΕΣ, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου φορέα, όπως προβλέπει ο νόμος.

Ακούστε την πλήρη συνέτευξη: