Συντάξεις Οκτωβρίου ΙΚΑ ΕΦΚΑ Αναδρομικά Νοεμβρίου αυξήσεις 75% Στρατός Ξηράς: Νέες κρατήσεις στα στελέχη από τον Φεβρουάριο 2020 Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα Κοινωνικό Μέρισμα 2019 Εισφορά Αλληλεγγύης: Βγήκε η Εγκύκλιος για απαλλαγή των ενστόλων

Στρατός Ξηράς: Νέες κρατήσεις στα στελέχη από τον Φεβρουάριο 2020 – Ποιοι καλούνται να πληρώσουν για την υποστήριξη των συνδικαλιστών

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Κρατήσεις από τον μισθό των στρατιωτικών που έχουν εγγραφεί ως μέλη στις συνδικαλιστικές οργανώσεις θα ξεκινήσει από αυτό τον μήνα ο Στρατός Ξηράς, προκειμένου να συμμορφωθεί με την ισχύουσα νομοθεσία.

Στρατός Ξηράς: Νέες κρατήσεις στα στελέχη από τον Φεβρουάριο 2020

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα το Armyvoice.gr, οι κρατήσεις κάθε μήνα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την μισθοδοσία του Φεβρουαρίου 2020 και θα βασίζονται στις καταστάσεις με τα μέλη που καλούνται να καταθέσουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όποιος είχε εγγραφεί σε κάποια συνδικαλιστική οργάνωση, ακόμα κι εάν δεν ήταν ενεργό μέλος στη συνέχεια, θα έχει παρακράτηση από τον μισθό του, εκτός βέβαια κι εάν έχει διαγραφεί.

Η ενεργοποίηση του συστήματος θα δώσει και οριστικό τέλος στον πρόβλημα της καταμέτρησης των μελών της κάθε οργάνωσης, αφού τα μέλη θα είναι συγκεκριμένα και δεν θα υπάρχει πλέον αμφισβήτηση.

 

Στρατός Ξηράς: Νέες κρατήσεις στα στελέχη από τον Φεβρουάριο 2020

Η εφαρμογή του μέτρου ωστόσο, δεν αναμένεται να είναι χωρίς προβλήματα, καθώς είναι πολλοί αυτοί που γράφτηκαν σε ένα σωματείο δίνοντας μια μικρή συνδρομή και στη συνέχεια παρέμειναν αδρανείς, νομίζοντας ότι ενδέχεται να έχουν διαγραφεί.

Η κατηγορία αυτή ενδέχεται να εκπλαγεί όταν δει την κράτηση στην μισθοδοσία.

Επιπλέον, δεδομένης της διαμάχης των συνδικαλιστικών οργανώσεων, είναι πολλοί αυτοί που έχουν εγγραφεί σε οργανώσεις, οι οποίες δεν ανήκουν γεωγραφικά στην περιοχή της μονάδας που υπηρετούν, αλλά σε άλλες περιοχές.

Αυτό αναμένεται να προκαλέσει νέο κύκλο δικαστικών αντιπαραθέσεων, στο οποίο ενδέχεται να εμπλακεί και το ΓΕΣ ως ενδιάμεσος κρίκος είσπραξης των συνδρομών.

Σωματεία ζητάνε λεφτά για να βγάλουν τα …σπασμένα

Το μέτρο αναμένεται να επιφέρει κύμμα διαγραφών από τα συνδικαλιστικά σωματεία, τα οποία ήδη λαμβάνουν μέτρα για να μην έχουν απώλειες.

Είναι χαρακτηριστική η απάντηση μέλους που ζήτησε να διαγραφεί και έλαβε την απάντηση ότι για να ολοκληρωθεί η διαγραφή πρέπει να πληρώσει 20 ευρώ συνδρομή!

Κατ’ αρχήν θα θέλαμε να μας γνωρίσετε (εφόσον επιθυμείτε) το λόγο που επιθυμείτε τη διαγραφή σας από την *****. Επίσης εάν έχετε κάποιο παράπονο από την ένωση επειδή, δεν σας είδαμε από κοντά.

Παρ’ όλα αυτά για να ολοκληρωθεί η διαγραφή σας θα πρέπει να μας αποστείλετε συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη τη συνημμένη αίτηση αφού εξοφλήσετε την οφειλόμενη συνδρομή σας (20€) για το έτος 2019, όπως ορίζεται στο άρθρο *** του καταστατικού της Ένωσης ********* που αποδεχτήκατε με την αίτηση εγγραφής σας.

Αριθμός Λογαριασμού ***** στην τράπεζα ****

IBAN: GR**

ΠΟΕΣ: Προσοχή στα χρήματα που σας ζητάνε

Τη νομιμότητα αυτής της κίνησης αμφισβητεί ευθέως η ΠΟΕΣ η οποία με ανακοίνωσή της προειδοποιεί τους στρατιωτικούς ότι δεν είναι νόμιμη η καταβολή συνδρομής για το 2019.

Πιο συγκεκριμένα η ΠΟΕΣ στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Καθημερινώς φθάνουν καταγγελίες στην Ομοσπονδία μας ότι στρατιωτικοί παρουσιαζόμενοι ως μέλη και εκπρόσωποι Ενώσεων στρατιωτικών ζητούν από μέλη τους να τους καταβάλλουν 20 ευρώ, ως οφειλόμενη συνδρομή για το έτος 2019.

Σας γνωρίζουμε ότι βάσει νομοθεσίας, η συνδρομή των μελών των Ενώσεων Στρατιωτικών, η οποία ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, δεν είχε ενεργοποιηθεί κατά το παρελθόν έτος 2019.

Οποιοδήποτε αίτημα για καταβολή οφειλόμενης συνδρομής έτους 2019 δεν έχει βάση σε απόφαση της Ομοσπονδίας μας και ως εκ τούτου δέον να μην καταβάλλεται.

Παρακαλούμε όπως αναζητήσετε από τα άτομα που ζητούν την καταβολή της συνδρομής για το έτος 2019 να σας επιδειχθεί/κοινοποιηθεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας,

ως και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο βασιζόμενο σε νόμιμη απόφαση, μετά της απόδειξης

καταβολής της (της συνδρομής) σε περίπτωση που την καταβάλατε, ενημερώνοντάς μας σχετικώς, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός σας.