Αρχηγός ΓΕΣ: Που θα γιορτάσει την ονομαστική του εορτή ο Χ. Λαλούσης Στρατός Ξηράς: Άλλο ένα χτύπημα στους ΟΒΑ - Τι λέει ο Αρχηγός ΓΕΣ;

Στρατός Ξηράς: Άλλο ένα χτύπημα στους ΟΒΑ – Τι λέει ο Αρχηγός ΓΕΣ για την κακή νοοτροπία των επιτελών του; Ως πότε θα είναι εργαζόμενοι ενός κατώτερου θεού;

Αυτό που συμβαίνει στον Στρατό Ξηράς με τους ΟΒΑ φαντάζει απίστευτο.

Από τη μια πιέζουν για την πρόσληψη όσων περισσότερων ΟΒΑ μπορούν για να καλύψουν τις ανάγκες και από την άλλη τους συμπεριφέρονται ως εργαζόμενους «ενός κατώτερου θεού», εξαιρώντας τους διαρκώς από οποιαδήποτε παροχή.

Οι ΟΒΑ είναι η μοναδική κατηγορία στελεχών που εξαιρείται από το επίδομα παραμεθορίου, με πρόβλεψη μάλιστα του ίδιου του νόμου  που ψήφισαν χωρίς δεύτερη σκέψη οι «εθνοπατέρες» το 2017.

Κάθε φορά που δίνεται κάποια παροχή στον Στρατό Ξηράς, οι ΟΒΑ εξαιρούνται με αποτέλεσμα πολλές φορές να χρειάζεται κάποια παρέμβαση για να τους συμπεριφερθούν όπως όλα τα στελέχη.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το «δώρο» που δόθηκε με κάποιες ΗΕΕ τα Χριστούγεννα. Από τα αρμόδια τμήματα του ΓΕΣ τους είχαν εξαιρέσει και χρειάστηκε η παρέμβαση του τότε Αρχηγού αντιστράτηγου Καμπά για να πάρουν τα χρήματα.

Μαθαίνουμε δε, ότι υπάρχουν ακόμα Μονάδες στην 16η Μεραρχία που οι ΟΒΑ δεν έχουν πληρωθεί τις υπηρεσίες που έκαναν το 2019 και οι οποίες πληρώθηκαν με εντολή του υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Κι αν νομίζετε ότι υπάρχει κάπου ένα τέλος σε όλα αυτά, κάνετε λάθος.

Στρατός Ξηράς: Άλλο ένα χτύπημα στους ΟΒΑ – Τι λέει ο Αρχηγός ΓΕΣ;

Δείτε το νέο χτύπημα που δέχθηκαν απο το ΓΕΣ και το αποκαλύπτει η ΠΟΕΣ:

«Προσφάτως χορηγήθηκε στα στελέχη του Στρατού Ξηράς χιτώνιο και παντελόνι στολής εργασίας – ασκήσεων.

Ωστόσο, όπως μας εγνώσθη, υπό μορφή καταγγελίας/παραπόνου, ενώ αρχικώς στις καταστάσεις των Μονάδων προς το Επιτελείο είχαν συμπεριληφθεί και οι συνάδελφοι μας Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ)

τελικώς, με έγγραφο του ΓΕΣ, εξαιρέθηκαν και δεν τους χορηγήθηκαν τα ως άνω είδη
ιματισμού, τα οποία είναι υποχρεωτικά εκ του κανονισμού στολών προκειμένου να
ασκούν με ευπρεπή ένδυση τα καθήκοντά τους».

Δηλαδή ενώ οι κανονισμοί είναι σαφείς, κάποιοι από το ΓΕΣ για ακατανόητους λόγους, εξαιρούν συστηματικά τους ΟΒΑ από οποιαδήποτε παροχή.

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Λαλούσης, θα πρέπει να φροντίσει ότι απλά να πάρουν τη στολή τα στελέχη, αλλά κυρίως να αλλάξει νοοτροπία το ΓΕΣ, Εκεί θα χτυπηθεί πραγματικά το κακό στη ρίζα του.

Θα παρακολουθούμε το θέμα μέχρι να αποκατασταθεί η αδικία.