Ρήγμα στην ΠΟΜΕΝΣ: Αποχωρούν δυο μεγάλα πρωτοβάθμια σωματεία με χιλιάδες μέλη – Χθες, την παραμονή στην Ομοσπονδία αποφάσισε η Κεντρική Μακεδονία

Σοβαρό ρήγμα στην ΠΟΜΕΝΣ  δημιουργείται σήμερα με την απόφαση αποχώρησης δυο μεγάλων πρωτοβάθμιων σωματείων, με υψηλά ποσοστά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για τα σωματεία του Βόλου και της Λάρισας, που αποχαιρετούν την Ομοσπονδία με απόφαση των γενικών συνελεύσεων των μελών του, η οποία μάλιστα σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία σε μια από τις δυο οργανώσεις είναι 100% και στην άλλη 96%.

Η αποχώρηση των δυο μεγάλων ενώσεων ήταν μάλλον αναμενόμενη, αλλά τα ποσοστά που έλαβε η πρόταση είναι ιδιαίτερα υψηλά και μάλλον όχι αναμενόμενα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρωτοβάθμιο σωματείο του Βόλου, το οποίο έλαβε την απόφαση με πλειοψηφία 100% ζητά να σταματήσουν οι διώξεις, μηνύσεις και αγωγές κατά στρατιωτικών και δημοσιογράφων.

Το μήνυμα που στέλνει στις άλλες ενώσεις είναι η ενότητα και σύμπλευση των στρατιωτικών. «Τέλος στη διχόνοια» ήταν η φράση που κυριάρχησε.

Από την άλλη πλευρά, τα 78 μέλη που παρευρέθηκαν χθες στην αντίστοιχη έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Μακεδονίας, έλαβαν την απόφαση να παραμείνουν στην ΠΟΜΕΝΣ με 48 ψήφους υπέρ και 27 κατά, ενώ 3 δήλωσαν «παρών».

Τις επόμενες ημέρες πάντως θέμα αποχώρησης από την ΠΟΜΕΝΣ θα εξετάσουν και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία που νιώθουν να καταπιέζονται από τις αποφάσεις της ηγετικής ομάδας της Ομοσπονδίας.

 

 

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία