ΠΟΜΕΝΣ: Αδειάζει τα πρωτοβάθμια που ζήτησαν €20 για διαγραφή – Ανακάλυψε τώρα ότι είναι παράνομο να ζητάνε συνδρομές πριν την 1η/1/2020

Σάλος έχει ξεσπάσει με την συνδρομή που ζήτησαν πρωτοβάθμια σωματεία των στρατιωτικών, σε στελέχη τα οποία ζήτησαν απλά να διαγραφούν από μέλη.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα το Armyvoice.gr με αφορμή και την επικείμενη παρακράτηση που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα (με τον μισθό του Φεβρουαρίου 2020 αναφέρει σχετικό έγγραφο).

Σύμφωνα με καταγγελίες στελεχών που ζήτησαν να διαγραφούν, το πρωτοβάθμιο σωματείο στο οποίο διετέλεσαν μέλη, ζήτησε να καταβάλλουν συνδρομή 20 ευρώ για το 2019 «για να ολοκληρωθεί η διαγραφή»!

Πιο συγκεκριμένα μέλη που ζήτησαν να διαγραφούν από πρωτοβάθμιο σωματείο της ΠΟΜΕΝΣ, έλαβαν την εξής απάντηση:

«Κατ’ αρχήν θα θέλαμε να μας γνωρίσετε (εφόσον επιθυμείτε) το λόγο που επιθυμείτε τη διαγραφή σας από την *****. Επίσης εάν έχετε κάποιο παράπονο από την ένωση επειδή, δεν σας είδαμε από κοντά.

Παρ’ όλα αυτά για να ολοκληρωθεί η διαγραφή σας θα πρέπει να μας αποστείλετε συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη τη συνημμένη αίτηση αφού εξοφλήσετε την οφειλόμενη συνδρομή σας (20€) για το έτος 2019, όπως ορίζεται στο άρθρο *** του καταστατικού της Ένωσης ********* που αποδεχτήκατε με την αίτηση εγγραφής σας.

Αριθμός Λογαριασμού ***** στην τράπεζα ****

IBAN: GR**». (Τα στοιχεία που έχουν αντικατασταθεί με *** είναι στη διάθεση του Armyvoice.gr).

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΟΕΣ η οποία με ανακοίνωσή της προειδοποιεί τους στρατιωτικούς ότι δεν είναι νόμιμη η καταβολή συνδρομής για το 2019.

Καθημερινώς φθάνουν καταγγελίες στην Ομοσπονδία μας ότι στρατιωτικοί παρουσιαζόμενοι ως μέλη και εκπρόσωποι Ενώσεων στρατιωτικών ζητούν από μέλη τους να τους καταβάλλουν 20 ευρώ, ως οφειλόμενη συνδρομή για το έτος 2019.

Σας γνωρίζουμε ότι βάσει νομοθεσίας, η συνδρομή των μελών των Ενώσεων Στρατιωτικών, η οποία ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, δεν είχε ενεργοποιηθεί κατά το παρελθόν έτος 2019.

Καθυστερημένη αντίδραση ΠΟΜΕΝΣ

Η ΠΟΜΕΝΣ από την πλευρά της μέχρι τώρα τηρούσε σιγή ιχθύος για το θέμα, αφήνοντας περιθώριο στα σωματεία της να απαιτεί ποσά από τα μέλη τους, τα οποία προφανώς είναι παράνομα.

Χθες, και αφού το θέμα πήρε ευρεία δημοσιότητα, αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση με την οποία «αδειάζει» τα πρωτοβάθμια σωματεία της που ζητούσαν συνδρομές από μέλη και επισημαίνει:

  • Η συνδρομή είναι ετήσια 18 ευρώ αλλά παρακρατείται σε 12 μηνιαίες δόσεις του 1,5 ευρώ. Σύμφωνα με το Νομο, τα 2/3 αποδίδονται στην Ομοσπονδία (1ευρώ) και το 1/3 στην πρωτοβάθμια Ένωση (0,5 ευρώ).
  • Η συνδρομή ξεκινά από την 1/1/2020 οπότε και δεν τίθεται θέμα συνδρομών προηγουμένων ετών.

Βεβαίως δεν δίνεται καμία εξήγηση και δεν υπάρχει καμία αναφορά στα πόσα σωματεία της ΠΟΜΕΝΣ ζήτησαν χρήματα για δήθεν συνδρομές από τα μέλη τους και εάν θα επιστραφούν και με ποιον τρόπο αυτά που ενδεχομένως καταβλήθηκαν παρανόμως.

Ελπίζουμε να διαφωτίσει το κοινό με νέα της ανακοίνωση.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»

Προηγούμενο άρθροΠαναγιωτόπουλος: Θα πάρουμε μια μοίρα F-35 Επιβεβαίωση Armyvoice.gr
Επόμενο άρθροΚλήρωση Τζόκερ σήμερα 9/1 €800.000 δίνουν οι αριθμοί, νούμερα Joker
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).