Παναγιωτόπουλος: Πώς κατάλαβα τις προθέσεις του Τραμπ – Μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή ερμηνεία των εκφράσεων του Αμερικανού προέδρου  από τον ΥΕΘΑ


Από τις εκφράσεις που έπαιρνε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατάλαβε ότι επιβεβαιώνεται η στρατηγική σχέση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας σήμερα στην κρατική τηλεόραση. Πιο συγκεκριμένα είπε:

«Είχε σημασία να δείτε την αντίδρασή του κάθε φορά που ο πρωθυπουργός του επεσήμανε πόσο καλά πηγαίνει το χρηματιστήριο, κάτι το οποίο αντανακλά τη θετική πορεία της οικονομίας. Εκεί ο Τραμπ έπαιρνε μια έκφραση σαν να καταλάβαινε πολλά.

Επομένως επιβεβαιώθηκε η στρατηγική σχέση πλέον ΗΠΑ και Ελλάδας…».

Ο ΥΕΘΑ Νίκος παναγιωτόπουλος  μιλώντας στην ΕΡΤ για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι «Το ραντεβού πήγε όσο καλά μπορούσε να πάει, δεδομένου ότι στην παρούσα συγκυρία η συγκέντρωση του προέδρου ήταν στο Ιράν».

Ο υπουργός ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκε η στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ, «σχέση που μπορούμε να την επεκτείνουμε και να την εμβαθύνουμε με επενδύσεις στα εξοπλιστικά

«Εχει δρομολογηθεί η αναβάθμιση των F-16. H αναβάθμιση της EAΒ θα είναι το όχημα όχι μόνο για την αναβάθμιση των F-16 αλλά και της πέμπτης γενιάς αεροσκαφών που αργά ή γρήγορα θα αποκτήσει η Ελλάδα», υπογράμμισε.

Για τα ελληνοτουρκικά εκτίμησε ότι «τα μέλη της ομάδας του Τραμπ θα κινηθούν προς την κατεύθυνση παροχής καλών υπηρεσιών προκειμένου να αποφορτιστεί

για την αποφόρτιση του κλίματος με την Άγκυρα», καθώς -όπως είπε- κατανόησαν τη θέση και απόφαση της Ελλάδας να απαντήσει δυναμικά σε ότι αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Μπορούμε να κινηθούμε επικοινωνήσουμε μέσα από διαφορετικά κανάλια και να εξηγήσουμε στην Άγκυρα ότι δεν συμφέρει κανέναν η ένταση.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Ιράν είπε πως προβληματίζουν, ασφαλώς όμως κανείς δεν θέλει πλήγματα που διακινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές…

Θεωρώ πως η είδηση κλιμάκωσης των χτυπημάτων ανταπόδοσης από το Ιράν θα οδηγήσει τελικά σε αποκλιμάκωση, σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ακούστε την συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση