ΟΒΑ - ΕΠΟΠ: Προκήρυξη για προσλήψεις 2000 στο Στρατό τον Φεβρουάριο δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος

ΟΒΑΕΠΟΠ: Προκήρυξη για προσλήψεις 2000 στο Στρατό τον Φεβρουάριο δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος

Προκήρυξη για την πρόσληψη 2000 επαγγελματιών στις Ένοπλες Δυνάμεις μέσα στον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χωρίς να διευκρινίζει εάν αναφέρεται σε ΟΒΑ ή σε ΕΠΟΠ.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα «θα καταλήξουμε στην νέα δομή των Ενόπλων δυνάμεων σύμφωνα με το αμυντικό δόγμα που θα προκύψει από την πολιτική εθνική άμυνας που είναι υπό αναθεώρηση για πρώτη φορά από το 2011».

Ο προσανατολισμός που υπάρχει θα περιλαμβάνει ευέλικτο σχήμα με μαχητική ικανότητα και ευελιξία και περισσότερους επαγγελματίες οπλίτες.

Προανήγγειλε ότι τον επόμενο μήνα θα υπάρξει προκήρυξη για την πρόσληψη 2000 επαγγελματιών οπλιτών στις Ειδικές Δυνάμεις και ορισμένες τεχνικές ειδικότητες στο Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση του Armyvoice.gr, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει ήδη υπογράψει την ΚΥΑ για την πρόσληψη 2000 ΟΒΑ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογράψει την ΚΥΑ και ο υπουργός Οικονομικών έτσι ώστε να εκδοθεί άμεσα η εγκύκλιος και να ξεκινήσει ο διαγωνισμός μέσα στον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η προκήρυξη για την πρόσληψη ΟΒΑ το 2020 θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Απρίλιο.

 

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα πάντως δεν αναμένεται να προκηρυχθούν άμεσα προσλήψεις ΕΠΟΠ τουλάχιστον όχι τους πρώτους μήνες του 2020.

Άλλωστε, εδώ και χρόνια πλέον έχουν σταματήσει οι προσλήψεις ΕΠΟΠ και οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε χαμηλόβαθμα στελέχη καλύπτονται από τους ΟΒΑ.