ΟΠΕΚΕΠΕ Πληρωμές: Πότε έρχεται μεγάλο πακέτο - Ποιοι είναι δικαιούχοι Εξισωτική ΕΛΓΑ πληρωμή 11 Δεκεμβρίου: €15 εκ εξόφληση αποζημιώσεις σε αγρότες  και κτηνοτρόφους έτους 2018 - ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές
EUROKINISSI

ΟΠΕΚΕΠΕ Πληρωμές 2020: Ζεστό χρήματα κατέβαλε ο οργανισμός στους αγρότες για την Εξισωτική ΕΛΓΑ – Προθεσμίες για ενστάσεις για την πληρωμή εξισωτικής 

Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ Ιανουαρίου 2020

Ο οργανισμός από τις 03/01/2020 έως τις 10/01/2020, κατέβαλε σε 706 δικαιούχους το ποσό των 1.237.355,46 ευρώ.

Οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ αφορούν μεταξύ άλλων, βιολογική γεωργία, δωρεάν διανομή γάλακτος, ομάδες τοπικής δράσης leader, δασώσεις,

ανάπτυξη γεωργικών εκμεταλλεύσεων και επιχειρήσεων, υποδομές που σχετίζονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό ή την προσαρμογή της γεωργίας και δασοκομίας.

 

Αγρότες ΕΛΓΑ: Ειδική ενίσχυση βάμβακος

Η ειδική ενίσχυση βάμβακος για το 2019, λόγω της αύξησης των εκτάσεων που καλλιεργήθηκαν την χρονιά αυτή, θα ανέλθει σε 64,6 ευρώ το στρέμμα.

Για τον Μάρτιο προγραμματίζεται η πληρωμή ΟΠΕΚΕΠΕ της ειδικής ενίσχυσης που θα αγγίζει τα 175 εκατ. ευρώ, όπως έγινε γνωστό.

Μείωση του καθαρού κέρδους των βαμβακοπαραγωγών αναμένεται για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο παραδέχεται ο υπουργός.

Το γεγονός αυτό αποδίδεται στην αύξηση της καλλιεργούμενης έκτασης και της χαμηλής τιμής για το προϊόν σε διεθνές επίπεδο.

«Αυτό δεν αποτελεί μόνιμη κατάσταση για τον τομέα, αφού το βαμβάκι αποτελεί έναν από τους ευνοημένους κλάδους και με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ)», τονίζει ο Υπουργός.

 

Εξισωτική ΕΛΓΑ 2020

Την καταβολή των εξισωτικής αποζημίωσης για το 2020 αναμένουν με μεγάλη ανυπομονησία οι αγρότες της χώρας.

Ο κύριος προβληματισμός όλων είναι φυσικά το εάν θα υπάρξει και φέτος κούρεμα στα χρήματα που περιμένουν να τους καταβληθούν.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε σε πληρωμές μέσα στον Δεκέμβριο του 2019 και προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί οι ημερομηνίες για το 2020.

Κάθε χρόνο ωστόσο οι καταβολές γίνονται τμηματικά, τόσο πριν το καλοκαίρι όσο και την περίοδο των εορτών.

Οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και η πληρωμή εξισωτικής προβληματίζουν κάθε χρόνο τους αγρότες καθώς δεν υπάρχει σταθερή ημερομηνία καταβολής.

Συνεπώς αδυνατούν να προχωρήσουν στον κατάλληλο προγραμματισμό τους.

Ταυτόχρονα, τους δίνεται κάθε χρόνο μια περίοδος για την υποβολή ενστάσεων για την Εξισωτική ΕΛΓΑ που λαμβάνουν.