Νίκος Παναγιωτόπουλος: Αλλάζει Αρχηγούς και όχι συνδικαλιστές

Τι κοινό έχει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Πάνο Καμμένο – Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο αλλά είναι γεγονός: Αλλάζει Αρχηγούς και όχι συνδικαλιστές

Αυτό φάνηκε άλλωστε σήμερα, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Ο απελθών Αρχηγός πτέραρχος Χριστοδούλου βρήκε την ευκαιρία και λίγο πριν βγάλει την στολή του τα «έχωσε» στους συνδικαλιστές, κάτι βέβαια που δεν τόλμησε να κάνει ούτε όταν ήταν αρχηγός ΓΕΑ, ούτε ως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος όπως μαθαίνουμε έχει τακτικά επαφή με τον Πάνο Καμμένο και συχνά πυκνά ακούει την άποψή του για διάφορα θέματα,

ήταν σήμερα παρών στην τελετή παράδοσης – παραλαβής κι έτσι τα άκουσε από πρώτο χέρι για τους συνδικαλιστές που υπηρετούν στο γραφείο του και δεν έχει τολμήσει να απομακρύνει.

«Σας καλώ να κλείσετε τα αυτιά σας σε γραφεία πολύ κοντά στην εξουσία, αλλά που παραμένουν πολύ μακριά από τα δικά σας προβλήματα και ενδιαφέροντα.

Οι παρείσακτοι σωτήρες το μόνο που επιθυμούν και για το μόνο που εργάζονται είναι το δικό τους συμφέρον.

Αρκεί μόνο να δείτε το πού υπηρέτησαν τα χρόνια της υποτιθέμενης καριέρας τους.

Η αποκλειστική εκπροσώπηση, δύναμη και συνοχή είναι η δική σας περηφάνια, αξιοπρέπεια και πίστη στη φυσική σας ηγεσία».

Η αναφορά σε «γραφεία πολύ κοντά στην εξουσία», ήταν σαφέσταση, καθώς ο υπουργός μπορεί να άλλαξε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων,

όμως δεν έχει καταφέρει να απομακρύνει από το γραφείο του τους συνδικαλιστές που υπάρχουν εκεί από την εποχή Καμμένου, χωρίς να προβλέπεται αυτό από κανένα νόμο.

Παρά το γεγονός ότι ακόμα και στην Βουλή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωνε ότι οι συνδικαλιστές θα απομακρυνθούν από το γραφείο του, κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα συμβεί.

Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωνε στις 6 Δεκεμβρίου στη Βουλή:

«Εκείνο όμως που αφορά προσωπικά εμένα και αποτελεί και πεποίθησή μου είναι ότι ο στρατιωτικός συνδικαλισμός δεν πρέπει επ’ ουδενί να συμπίπτει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Επομένως αυτό που θα μπορούσε να είναι ένα βήμα προς τη θετική κατέυθυνση είναι να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία και φημολογία για ταύτιση των εκπροσώπων του στρατιωτικού συνδικαλισμού με το γραφείο του υπουργού.

Και ένα πρώτο βήμα γι αυτό θα ήταν να απομακρυνθούν αυτοί οι συνδικαλιστές από το γραφείο του υπουργού, όπου δυστυχώς ευρέθησαν οργανικά να λειτουργούν και να υπηρετούν όχι επειδή εγώ το αποφάσισα, αλλά επειδή η προκάτοχοί μου το αποφάσισαν και δεν έκαναν τίποτα να το αλλάξουν.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ (είναι περίπου στο 30:50)

Μέχρι σήμερα πάντως, οι υπουργικές υποσχέσεις δεν έχουν υλοποιηθεί και μπορεί κάποιος να συμπεράνει ότι οι δηλώσεις του έγιναν για να αποφύγει την κατακραυγή και όχι επειδή θέλει πραγματικά να τους απομακρύνει από το στρατιωτικό του γραφείο.

Μάλλον θα έκρινε εκ των υστέρων ότι του προσφέρουν καλές υπηρεσίες….

Πάντως, επειδή κάποιοι έχουν αποθρασυνθεί από αυτή την ασυλία, μαθαίνουμε ότι σύντομα θα υπάρξουν και προσφυγές στη στρατιωτική Δικαιοσύνη

για περίεργα δημοσιεύματα σε ανώνυμες ή ψευδώνυμες ιστοσελίδες, που στοχοποιούν στρατιωτικούς και δημοσιογράφους.

Κι εκεί ο κύκλος των ερευνών μέλλει να ανοίξει, καθώς είναι γνωστό ότι στο διαδίκτυο τα ίχνη δεν κρύβονται…