Κορονοϊός ΟΑΣΘ Μέτρα ΟΑΣΑ σε Μετρό ΗΣΑΠ Λεωφορεία Τρόλεϊ Μετρό: Τι αλλάζει στα εισιτήρια το 2020 - Αλλαγές και στον ΗΣΑΠ Τι ώρα κλείνει Μετρό Ηλεκτρικός Τραμ ΗΣΑΠ 31/12 Λεωφορεία Τρόλεϊ
EUROKINISSI ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINISSI

Μετρό: Τι αλλάζει στα εισιτήρια το 2020 – Οι αλλαγές αφορούν και τα εισιτήρια για του ΗΣΑΠ για τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

Βρεθήκατε ποτέ στην θέση να θέλετε να αγοράσετε εισιτήριο με χαρτονόμισμα και είτε να μην γίνεται δεκτό, είτε να σας δίνει ρέσταμόνο κέρματα το μηχάνημα το μετρό;

Αυτό αναμένεται να αλλάξει το 2020 με τα 100 νέα μηχανήματα για εισιτήρια που θα δίνουν ρέστα σε χαρτονομίσματα και θα τοποθετηθούν σε σταθμούς του μετρό το επόμενο διάστημα.

Μέχρι σήμερα αυτό δεν ήταν δυνατό, καθώς το μεγαλύτερης αξίας αποδεκτό χαρτονόμισμα ήταν αυτό των 20 ευρώ.

Το athenstransport αναφέρει ότι οι παραπάνω αλλαγές και το πέρασμα στη νέα περίοδο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ.

Για να δοθεί τέλος στις ουρές σε σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ, θα εγκατασταθούν 12 Τερματικά Έκδοσης Καρτών (ΤΕΚ) ίδιου τύπου ή εναλλακτικού τύπου ανώτερων τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών.

Παράλληλα, θα παρέχεται η δυνατότητα, ώστε οι ανώνυμες κάρτες μετακίνησης να μπορούν να φορτίζονται τόσο από την ιστοσελίδα όσο και από «έξυπνα» κινητά με τεχνολογία NFC.

Μέχρι σήμερα οι Ανώνυμες Κάρτες μπορούσαν να φορτιστούν μόνο με τη μετάβαση σε κάποιο σταθμό του Μετρό και αυτό ήταν το μεγάλο τους μειονέκτημα.

Μετρό: Τι αλλάζει στα εισιτήρια το 2020 – Αλλαγές και στον ΗΣΑΠ