Κρίσεις Ενόπλων Δυνάμεων 2020: Η ώρα της αλήθειας στο ΚΥΣΕΑ

Κρίσεις Ενόπλων Δυνάμεων 2020: Η ώρα της αλήθειας στο ΚΥΣΕΑ φαίνεται ότι θα σημάνει αύριο – Όλοι ρωτούν τα «προγνωστικά»


Χτυποκάρδια στις Ένοπλες Δυνάμεις, που έχουν ήδη μπει στη ζώνη των κρίσεων.

Τηλεφωνήματα για προγνωστικά δίνουν και παίρνουν. Μια οποιαδήποτε πληροφορία που εκστομίζεται από χείλη αρμοδίων και αναρμοδίων γίνεται αντικείμενο συζήτησης.

Τι θα γίνει αύριο στο ΚΥΣΕΑ; Οι τελευταίες πληροφορίες φέρνουν να έχει «κλειδώσει» η αλλαγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, πτέραρχου Χριστοδούλου, ενώ δεν φαίνεται να έχει συμβει το ίδιο με τον Αρχηγό ΓΕΣ.

Το Armyvoice.gr παρά την σκληρή κριτική που έχει ασκήσει στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, δεν βλέπει τον λόγο να γίνει τώρα αλλαγή στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, σε μια περίοδο κρίσιμη στα ελληνοτουρκικά. Το ίδιο ισχύει και για τα Γενικά Επιτελεία καθώς οι αρχηγοί έχουν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία αναλάβει μόλις πέρυσι.

Εξαίρεση αποτελεί ο Αρχηγός ΓΕΝ ο οποίος ολοκληρώνει μια πλήρη θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό και θα πρέπει να γίνει η αντικατάστασή του.

Για την θέση του ακούγονται πολλά σενάρια, μεταξύ των οποίων ακόμα και το όνομα του σημερινού υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχου Παξιβανάκη.

Βεβαίως πολύ δυνατά παίζει και το όνομα του υποδιοικητή της ΣΕΘΑ υποναυάρχου Παναγιώτη Λυμπέρη αν όχι για το ΓΕΝ ίσως για το Αρχηγείο Στόλου.

Το ποιος θα είναι διάδοχος του πτεράρχου Χριστοδούλου σε περίπτωση που επαληθευτούν τα σενάρια για την αποστρατεία του, θα καθορίσει την ηγεσία σε άλλα δυο επιτελεία.

Ένα σενάριο θέλει τον σημερινό Αρχηγό ΓΕΑ να προωθείται στο ΓΕΕΘΑ, καθώς ο Αρχηγός ΑΤΑ Θεμοστικλής Μπουρολιάς φέρεται να πιέζει να «κατέβει στην Αθήνα», όπως λένε κάποιες πληροφορίες.

Την ίδια πίεση ασκεί και ο έτερος ανώτατος της Λάρισας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος φέρεται να είναι ένας εκ των διεκδικητών του ανώτατου θώκου των Ενόπλων Δυνάμεων, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Κρίσεις Ενόπλων Δυνάμεων 2020: Η ώρα της αλήθειας στο ΚΥΣΕΑ

Βεβαίως ένα από τα σενάρια είναι να προωθηθεί στο ΓΕΕΘΑ ο αντιστράτηγος Καμπάς και στη θέση του Αρχηγού ΓΕΣ να πάει ένας εκ των αντιστρατήγων Φλώρου, Λαλούση, Κούτρα.

Άλλα σενάρια θέλουν τον αντιστράτηγο Καμπά να αποστρατεύεται και τον αντιστράτηγο Φλώρο να είναι υποψήφιος για Αρχηγός ΓΕΕΦ με τον Χαράλαμπο Λαλούση να αναλαμβάνει Αρχηγός ΓΕΣ.

Εάν δεν ζαλιστήκατε ήδη, μέχρι αύριο που θα γίνει η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ μπορείτε να κάνετε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς και να πέσετε μέσα.

Άλλωστε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες όλα τα σενάρια ακούγονται…

ΚΥΣΕΑ: Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου – Σημαντικές αλλαγές – H ατζέντα

Ιωάννα Ηλιάδη - Ioanna Iliadi

Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).

Share
Published by
Ιωάννα Ηλιάδη - Ioanna Iliadi

Τελευταία

 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
 • ΤΟΥΡΚΙΑ

ΜΟΕ: Επικεφαλής Τούρκος υποπτέραρχος που έδρασε στην Λιβύη

ΜΟΕ: Επικεφαλής πάλι ο Τούρκος υποπτέραρχος που έδρασε στην Λιβύη οργανώνοντας στρατιωτικά τις δυνάμεις των… Read More

17 Φεβρουαρίου, 2020
 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
 • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Στρατιωτικοί Ξάνθης: Λεφτά υπάρχουν στολές δεν έχουμε

Στρατιωτικοί Ξάνθης: Λεφτά υπάρχουν στολές δεν έχουμε - Την άκρη του νήματος για το γεγονός… Read More

17 Φεβρουαρίου, 2020
 • ΧΡΗΣΙΜΑ

Απεργία 18/2 Μετρό ΗΣΑΠ Λεωφορεία Τρόλεϊ – Χωρίς Δακτύλιο η ΑΘήνα

Απεργία 18/2 Μετρό ΗΣΑΠ Λεωφορεία Τρόλεϊ - Κατεβάζουν τα ρολά οι αστικές συγκοινωνίες Χωρίς Δακτύλιο… Read More

17 Φεβρουαρίου, 2020
 • ΧΡΗΣΙΜΑ

Τσικνοπέμπτη 2020 Καιρός: Τι βλέπει ο Αρναούτογλου

Τσικνοπέμπτη 2020 Καιρός: Τι βλέπει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου από την κρατική τηλεόραση για τον… Read More

17 Φεβρουαρίου, 2020
 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
 • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

ΠΟΕΣ σε ΥΦΕΘΑ: Τι έγιναν τα λεφτά κύριε Στεφανή;

ΠΟΕΣ σε ΥΦΕΘΑ: Τι έγιναν τα λεφτά κ. Στεφανή; Πέρασαν 50 μήνες χωρίς παροχή στολής… Read More

17 Φεβρουαρίου, 2020
 • ΔΙΕΘΝΗ
 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Επιχείρηση Σοφία: Τι συζητάνε οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ

Επιχείρηση Σοφία: Τι συζητάνε οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ για το εμπάγρκο όπλων στην Λιβύη… Read More

17 Φεβρουαρίου, 2020