Βασιλείου Ένοπλες Δυνάμεις: Μειώθηκαν τα επίπεδα επιφυλακής Ταμείο Εθνικής Άμυνας Κρίσεις 2020: Σήμερα ο Αρχηγός Στόλου -Τι θα γίνει στο Στρατό Ξηράς Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων 21/11: Εντυπωσιακές εκδηλώσεις στην Αθήνα

Κρίσεις 2020: Σήμερα ο Αρχηγός Στόλου -Τι θα γίνει στο Στρατό Ξηράς  – Ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων ΣΑΓΕ

Σύμφωνα με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ στις 17 Ιανουαρίου 2020, δημιουργήθηκαν οι ακόλουθες κενές θέσεις στην ιεραρχία:

  • Διοικητή της 1ης Στρατιάς, όπου ο ως σήμερα Διοικητής της Αντιστράτηγος Κ. Φλώρος προήχθη σε Στρατηγό και είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
  • Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, ο Διοικητής του οποίου Αντιστράτηγος Χ. Λαλούσης, ανέλαβε τα καθήκοντα του νέου Α/ΓΕΣ.
  • Γενικού Επιθεωρητή Στρατού, καθώς ο μέχρι σήμερα ΓΕΠΣ Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός, συμμαθητής του αποστρατευθέντος Α/ΓΕΣ Στρατηγού ε.α. Γεώργιου Καμπά και του νέου Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κ.Φλώρου, «παρασύρθηκε» στην αποστρατεία από την επιλογή του πρώτου νεότερού του στην επετηρίδα Αντιστράτηγου Χ. Λαλούση ως του νέου Α/ΓΕΣ.
  • Αρχηγού Στόλου, καθώς ο μέχρι σήμερα Αρχηγός Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ ανέλαβε τα καθήκοντα του νέου Α/ΓΕΝ.

Κρίσεις 2020: Τι θα γίνει στον Στρατό Ξηράς

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην ξεκινήσουν κρίσεις άμεσα στον Στρατό Ξηράς, και για τον λόγο αυτό αναμένεται το ΣΑΓΕ να αποφασίσει την προσωρινή τοποθέτηση αξιωματικών στις κενές θέσεις.

Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που φθάνουν στο Armyvoice.gr  το πιο πιθανό σενάριο το οποίο όμως δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί είναι: 

  • ο διοικητής του Γ’ ΣΣ αντιστράτηγος Κούτρας να τοποθετηθεί προσωρινά και διοικητής 1ης Στρατιάς, παράλληλα με τα καθήκοντά του,
  • ο υπαρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Μπονώρας να αναλάβει και Γενικός Επιθεωρητής,
  • ενώ τέλος ο διοικητής της 16ης Μεραρχίας υποστράτηγος Ιλαρίδης να εκτελεί χρέη διοικητή του Δ’ ΣΣ.

Κρίσεις 2020: Σήμερα ο νέος Αρχηγός Στόλου

ΤΟ ΣΑΓΕ αναμένεται να κάνει πρόταση για την τοποθέτηση του Αρχηγού Στόλου προς το ΚΥΣΕΑ, το οποίο και αποφασίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες Αρχηγός Στόλου αναμένεται να προταθεί ο υποδιοικητής της ΣΕΘΑ υποναυάρχος Παναγιώτης Λυμπέρης.

Βεβαίως άλλες πληροφορίες αναφέρουν ως αρχηγό Στόλου τον υποναύαρχο Παππά ή τον υποναύαρχο Δρυμούση. Αυτό αναμένεται να συμπαρασύρει στην αποστρατεία τον αντιναύαρχο Παξιβανάκη.

Βεβαίως οι πληροφορίες μένει να αποδειχθούν ως βάσιμες, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει δια περιφοράς.