Κόβονται οι άδειες νεοσυλλέκτων της Β' ΕΣΣΟ Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Το ΓΕΕΘΑ αναλαμβάνει τα ΜΟΕ «Κοσμογονικές αλλαγές» στο ΓΕΕΘΑ! Τι αλλάζει Στρατηγός Φλώρος

«Κοσμογονικές αλλαγές» στο ΓΕΕΘΑ! Πλέον ανακοινώσουν τις ασκήσεις πριν γίνουν και όχι αφού γίνουν – Η ενημέρωση δείχνει να επιστρέφει σε φυσιολογικό επίπεδο

Ένα αναπάντεχο μήνυμα έλαβαν σήμερα οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι. Το μήνυμα αφορούσε την άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020» η οποία ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 8 Φεβρουαρίου.

« Από 27 Ιανουαρίου έως 08 Φεβρουαρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη, πολυεθνική, διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας –Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής,

με την επωνυμία «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-2020», η οποία θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Μαγνησίας και του Αιγαίου.

Σκοπός της άσκησης είναι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών, με βελτίωση του επιπέδου επιχειρησιακής εκπαίδευσής τους σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών».

Το μήνυμα ήταν αναπάντεχο, καθώς το τελευταίο διάστημα το ΓΕΕΘΑ στρουθοκαμηλίζοντας επικίνδυνα, δεν έβγαζε ανακοινώσεις για ο,τιδήποτε πριν συμβεί.

Το αποτέλεσμα ήταν μια κακή κάλυψη βασικών γεγονότων στο υπουργείο εθνικής άμυνας με προφανείς επιπτώσεις στα μηνύματα ισχύος που εξέπεμπαν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Το είχαμε επικρίνει αρκετές φορές από το Armyvoice.gr σημειώνοντας τις επιπτώσεις που έχει στο γόητρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σήμερα που η επικοινωνία παίζει πρωτεύοντα ρόλο στον πόλεμο, όπως άλλωστε το βλέπουμε από τους υβριδικούς πολέμους οι οποίοι έχουν πραγματικό και όχι εικονικό πεδίο επιχειρήσεων,

το ΓΕΕΘΑ πισωγύριζε τις Ένοπλες Δυνάμεις με τις επικοινωνιακές επιλογές που έκανε ο πτέραρχος Χριστοδούλου και το γραφείο Τύπου του, υπό τον αντισμήναρχο Τσιτούμη.

Η σημερινή ανακοίνωση, που κάνει το αυτονόητο, ενημερώνει το κοινό για την διεξαγωγή μιας σημαντικής άσκησης με τη συμμετοχή συμμαχικών δυνάμεων στην Ελλάδα,

στέλνει παράλληλα και μήνυμα στην Τουρκία για την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δυστυχώς φθάσαμε μια ακόμα φορά να εξηγούμε τα αυτονόητα… Πάντως η σημερινή ανακοίνωση είναι δείγμα ότι αλλάζει κάτι στη νοοτροπία.

Ο έμπειρος Γιάννης Σηφάκης που ανέλαβε πριν λίγες ημέρες, ελπίζουμε να βάλει το λιθαράκι του κυρίως στη θέσπιση διαδικασιών ενημέρωσης για να μην υπάρχουν στο μέλλον ανάλογα πισωγυρίσματα.