Η καθολική εκποίηση της Ελλάδας – “Και για μούντζα ο λαός και για λιβάνι”… Για τις Ένοπλες Δυνάμεις όμως δεν περισσεύουν


Γράφει ο Κώστας Κουτσουρέλης στο slpress.gr

Είναι μερικές φορές που η προγνωστική δύναμη της αναλυτικής σκέψης αφήνει τον αναγνώστη άφωνο.

Τέτοια είναι η περίπτωση του Παναγιώτη Κονδύλη και οι εκτιμήσεις του για τις προοπτικές της Ελλάδας. Το 1992 είχε προχωρήσει σε δύο προβλέψεις.

Η ραγδαία πτώση της γεωπολιτικής σημασίας της χώρας μετά τον Ψυχρό Πόλεμο και την εξάλειψη της κομμουνιστικής απειλής, είχε γράψει, θα οδηγούσε αργά ή γρήγορα τους εταίρους μας στα εξής:

  • Πρώτον, στην άρνηση «να χρηματοδοτήσουν περαιτέρω τον ελληνικό παρασιτικό καταναλωτισμό, επιβάλλοντας στην ελληνική οικονομία αυστηρή δίαιτα εξυγιάνσεως και επαναφέροντας το ελληνικό βιοτικό επίπεδο στο ύψος πού επιτρέπουν οι δυνατότητές της».
  • Δεύτερον, στην απόφαση να αγνοήσουν «ό,τι οι Έλληνες θεωρούν ως εθνικά τους δίκαια, υιοθετώντας στα αντίστοιχα ζητήματα είτε τη θέση των αντιπάλων της Ελλάδας είτε εν πάση περιπτώσει θέση σύμφωνη με τα δικά τους περιφερειακά συμφέροντα».

Το πρώτο το είδαμε όλη την προηγούμενη δεκαετία που σημαδεύτηκε από την κατάρρευση του παρασιτικού οικονομικού μοντέλου της Μεταπολίτευσης.

Του δεύτερου την απαρχή τη βλέπουμε τώρα, στις εξελίξεις μετά την τουρκολιβυκή συνεννόηση εναντίον μας.

Ιδίως ο ταπεινωτικός αποκλεισμός μας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου (όπου εκλήθη ως και το Κονγκό) δείχνει την απομόνωσή μας διεθνώς.

Η κυβέρνησή μας με τη σπασμωδική διπλωματία των τελευταίων εβδομάδων επαίρεται ότι εκείνη έχει απομονώσει διπλωματικά την Άγκυρα, στην πράξη όμως γίνεται το αντίθετο.

ΗΠΑ, Γερμανία και Ρωσία (θα πρόσθετα σε αυτούς το Ισραήλ και την Αίγυπτο), όλοι όσοι έχουν δηλαδή ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Ερντογάν χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να επιτύχουν συμφωνίες ωφέλιμες για τους ίδιους.

Έτσι, με την ιρανική κρίση ανοιχτή, Ουάσιγκτον και ΝΑΤΟ νίπτουν τας χείρας τους, οι δε Βρυξέλλες βάζουν στον πάγο τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Ρητορικά μας στηρίζουν βέβαια, στην πράξη όμως περνούν το μήνυμα στην Άγκυρα ότι (αν τα βρει μαζί τους και δεν θίξει τα δικά τους συμφέροντα) απέναντι στην Ελλάδα έχει λυμένα τα χέρια της.

Η εκποίηση της Ελλάδας: Για τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν περισσεύουν

Ο Μητσοτάκης ολοκληρώνει την εκποίηση της Ελλάδας

Σαράντα χρόνια τώρα οι γενιές της Μεταπολίτευσης για να ζήσουν το “όνειρο της ευμάρειας” εκποίησαν τα πάντα.

Τη δημόσια περιουσία στους δανειστές, τα “φιλέτα” της ελληνικής γης και τις σημαντικότερες ιδιωτικές επιχειρήσεις μας στους “επενδυτές”, τις τράπεζες στα funds,

τα λιμάνια στους Κινέζους, τα αεροδρόμια στους Γερμανούς, τις βάσεις και τις διευκολύνσεις τους στους Αμερικανούς.

Ακόμη και τα νησιά του Αιγαίου τα έκαναν αποθήκες ανθρώπων (και φωλεές Τούρκων πρακτόρων) για να μη στενοχωρήσουν τις ευαίσθητες Βρυξέλλες και την φιλάνθρωπη καγκελάριο.

Ακόμη και τη νέα γενιά, το μέλλον μιας χώρας υπό δημογραφική κατάρρευση το εκποίησαν και έστειλαν 400.000 ανθρώπους στο εξωτερικό, να κάνουν τις τηλεφωνήτριες και τους νεοπρεκαρίους.

Ο Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή που μιλάμε με την αθέλητη πόζα του επαίτη στο πρόσωπο βγάζει στο γιουσουρούμ τα τελευταία ασημικά της οικογένειας για να παρατείνει κάπως την διαμονή του στου Μαξίμου:

το Ελληνικό, εξοπλιστικά “θα”, ό,τι απόμεινε στο κρατικό χαρτοφυλάκιο.

Και αντί να προετοιμάζει τους Έλληνες για τα χειρότερα, τα φερέφωνά του στα Μίντια κάνουν το αντίθετο.

τον κόσμο για να καταπιεί όχι μια ήττα, αλλά μια ταπείνωση που θα επέλθει αμαχητί. Και εκποιεί, εκποιεί αβέρτα ό,τι γίνεται ακόμη να εκποιηθεί.

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν περισσεύουν

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις λέει και δεν ντρέπεται ότι δεν του περισσεύει μία.

Για αυξήσεις συντάξεων, όμως, και επιδόματα και φοροαπαλλαγές τού τρέχουν απ’ τις τσέπες δισεκατομμύρια, κάθε βδομάδα βγάζει και νέα ανακοίνωση.

Αν είχε ο Τσίπρας επιδοθεί σε αυτό το όργιο, ο “σοβαρός” Τύπος της χώρας θα έχει ξεσηκωθεί.

Και τι δεν θα διαβάζαμε, και τι δεν θα ακούγαμε για ανεύθυνη λαϊκιστική παροχολογία…

Επειδή αυτά τα κάνει ένας “αντιλαϊκιστής” όμως, χαιρετίζονται σαν αναπτυξιακή πολιτική!

Τι θα γίνουν όλα αυτά τα μπαξίσια που προσφέρουν στο πόπολο οι εν υπηρεσία Κοντογιαλούροι;

Το ξέρουμε από την εποχή του Σημίτη που είναι ο ανομολόγητος δάσκαλός τους. Αφού φουσκώσουν τεχνητά για ένα διάστημα το ΑΕΠ,

θα γίνουν εισαγωγές και “επενδύσεις” σε καφετέριες και ντουβάρια. Και μετά θα έρθει (έρχεται) η επόμενη φουρτούνα που θα μας πνίξει.

Στη γείτονα, ο Ερντογάν εγκαινιάζει εργοστάσια αυτοκινήτων, ναυπηγεία, αεροδιαστημικές βιομηχανίες.

Και ο δικός μας έχει αναγορεύσει όραμά του ένα καζίνο και εκποιεί για μια ρουλέτα το Ελληνικό.

Πλησιάζει όμως η στιγμή που θα έχουμε εκποιήσει τα πάντα, και δεν θα μένει τίποτα άλλο να τάξουμε στους συμμάχους και εταίρους που διαμελίζουν το σώμα μας.

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην Πηγή