Φαρμακονήσι: Η google «γκρέμισε» το Τζαμί και «καθάρισε» το νησί μετά την αποκάλυψη του Armyvoice.gr που κάποιοι έσπευσαν να την οικειοποιηθούν


Αποκαταστάθηκε τελικά η πραγματικότητα στο Φαρμακονήσι, αφού η google μετά τις παρεμβάσεις χιλιάδων πολιτών που έσπευσαν να καταγγείλλουν το ψεύτικο τζαμί, αφαίρεσε το στίγμα και την φεύτικη φωτογραφία που κάποιος είχε τοποθετήσει εκεί.

Η συμμετοχή των πολιτών στο όλο εγχείρημα, όπως προέτρεψε το Armyvoice.gr που αποκάλυψε το θέμα ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και είχε ως αποτέλεσμα να «καθαρίσει» το νησί από την τουρκική προβοκάτσια.

Το σοβαρό περιστατικό τουρκικής προβοκάτσιας στο Φαρμακονήσι σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, όταν η τουρκική μονταζιέρα φρόντισε να «χτίσει» τζαμί στο Φαρμακονήσι.

Κι επειδή φυσικά δεν τολμούν να πλησιάσουν, στην περιοχή, κάποιοι σημειώσαν στους χάρτες της google που χρησιμοποιεί ολόκληρος ο κόσμος ότι πάνω στο Φαρμακονήσι, το οποίο χαρακτηρίζει τουρκικό, υπάρχει τζαμί.

Και δεν έφτανε φυσικά ότι έβαλε το υποτιθέμενο στίγμα του υποτιθέμενου τζαμιού πάνω στο νησί, έφθασε στο σημείο να βάλει και πλαστή φωτογραφία για να είναι πειστικό.

Έτσι, στο νησί πέραν του ναού του αγίου Γεωργίου που είναι υπαρκτός και φαίνεται ως κτίριο, ο επισκέπτης βλέπει ότι υπάρχει και τζαμί, το οποίο όπως σημειώνεται είναι τουρκικό.

Realshave.gr

Τουρκική προβοκάτσια: Έβαλαν τζαμί στο Φαρμακονήσι

Το όλο εγχείρημα έγινε αντιληπτό από το Armyvoice.gr προχθές 13 Ιανουαρίου και το έφερε στο φως της δημοσιότητας. Ακολούθως κάποιοι «ρεπόρτερ» έσπευσαν να το οικειοποιθούν παρουσιάζοντάς το ως αποκλειστικό τους θέμα…

Η google μετά από τις καταγγελίες αφαίρεσε το υποτιθέμενο τζαμί και έτσι το νησί εμφανίζεται τώρα όπως είναι στην πραγματικότητα.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι η προβοκάτσια δεν μπορεί να επαναληφθεί με κάποιον παρεμφερή τρόπο ή σε κάποιο άλλο νησί.