Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2020
Photo credit EUROKINISSI // ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2020: Ποιοι δικαιούνται παράταση Τι προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 10 Ιανουαρίου

Η απόφαση για την παράταση της υποχρέωσης αγοράς πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης εκδόθηκε και επισήμως την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση υπ’ αριθμόν 1404/2019 (ΦΕΚ Β’ 4216/19.11.2019), περισσότεροι από 600.000 δικαιούχοι, που είχαν υποβάλει τη σχετική αίτηση)

έλαβαν στις 30 Δεκεμβρίου 2019 το πλήρες επίδομα θέρμανσης για το πετρέλαιο, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως η χορήγηση αυτή έγινε υπό την προϋπόθεση οι δικαιούχοι να πραγματοποιήσουν αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης

υπολογισθείσας αξίας, μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του ανωτέρου επιδόματος, έως 31 Δεκεμβρίου 2019.

Σε διαφορετική περίπτωση θα βεβαιωνόταν επιστροφή ποσού ύστερα από διασταύρωση που θα έκανε η ΑΑΔΕ μέχρι 31 Μαρτίου.

Η εν λόγω υπουργική απόφαση παρατείνει την υποχρέωση αγοράς πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, κατά ένα μήνα, έως 31 Ιανουαρίου 2020.

Παράλληλα, μεταφέρεται κατά 1 μήνα αργότερα η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων από την ΑΑΔΕ.

Διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου 2020, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα θετική για τους χιλιάδες δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2020: Ποιοι δικαιούνται παράταση

Πρακτικά όσοι έχουν ήδη δει τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να πιστώνονται με τα χρήματα που αντιστοιχούν στο επίδομα, έχουν προθεσμία περισσότερες ημέρες ώστε να προμηθευτούν πετρέλαιο εφόσον δεν το έχουν ήδη πράξει.

Η αρχική ανησυχία άλλωστε των καταναλωτών που έλαβαν τα χρήματα ήταν το εάν θα μπορέσουν να προμηθευτούν πετρέλαιο εντός της αρχικής προθεσμίας, ώστε να μην χάσουν τα χρήματα και φυσικά να μην τους ζητηθούν πίσω μετά.