Επίδομα γέννας Νομοσχέδιο κατατέθηκε στήμερα - Τι προβλέπει - ΟΠΕΚΑ: Πληρωμή Ιανουαρίου ΚΕΑ Επίδομα Ενοικίου - Προνοιακά επιδόματα

ΟΠΕΚΑ: Πληρωμή Ιανουαρίου ΚΕΑ Επίδομα Ενοικίου

Ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνει ότι

  • την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου θα καταβληθούν τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα
  • και την Τρίτη 28 Ιανουαρίου θα καταβληθούν: Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), Επίδομα Ενοικίου (Στέγασης), Στεγαστικής Συνδρομής, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και Σύνταξη Υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών.
Τι ώρα μπαίνουν Συντάξεις ΙΚΑ ΕΦΚΑ ΟΓΑ ΟΑΕΕ – ΚΕΑ Επίδομα παιδιού

Επίδομα γέννας Νομοσχέδιο

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το επίδομα γέννας που θέσπισε η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στο να «χτυπηθεί» η υπογεννητικότητα στη χώρα μας.

Το νομοσχέδιο που θα χορηγεί επίδομα γέννησης ύψους 2.000€ κατατέθηκε στη Βουλή κι αφορά στις γεννήσεις παιδιών στην Ελλάδα από την 1η του τρέχοντος έτους. Το επίδομα καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 εκάστη.

Προβλέπεται ως προϋπόθεση οικογενειακό εισόδημα 40.000 ευρώ ετησίως, ενώ εισάγεται κριτήριο νόμιμης και μόνιμης διαμονής στην ελληνική επικράτεια των δικαιούχων του επιδόματος γέννησης (για πολίτες τρίτων χωρών απαιτείται 12ετής διαμονή).

Επίδομα παιδιού 2020: Αλλαγές στο Α21

Αλλαγές στο Α21 ΟΠΕΚΑ: Το σχολείο του παιδιού και οι απουσίες παίζουν πλέον σημαντικό ρόλο στην παροχή για το επίδομα παιδιού γνωστό και ως Α21 ΟΠΕΚΑ από το 2020.

Παράλληλα για να μπορεί κάποιος να το λάβει θα πρέπει να καταθέσει αποδεικτικά ότι διαμένει τα τελευταία δέκα χρόνια στην Ελλάδα και όχι τα τελευταία πέντε που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Και αυτό αποδεικνύεται μέσα από την φορολογική του δήλωση. Θα πρέπει δηλαδή να έχει καταθέσει φορολογικές δηλώσεις κανονικά τα τελευταία δέκα χρόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τις λεπτομέρειες κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ