Δημήτρης Κοντούρης για συνδικαλισμό: Τι θα μας κάνει ισχυρούς

Δημήτρης Κοντούρης για συνδικαλισμό: Να σταματήσει ο διχασμός – Μιλάει για τους Ρώτα, Τσουκαράκη, Ντιντιό την ΠΟΕΣ και την ΠΟΜΕΝΣ

Το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Βόλου, μιλάει στο Armyvoice.gr για τον στρατιωτικό συνδικαλισμό και τις ταραχές που περνάει τελευταία.

Ο Δημήτρης Κοντούρης υποστηρίζει ότι είναι δείγμα του ότι αρχίζει να ωριμάζει. Οι ανακατατάξεις έρχονται από τη βάση του κόσμου που ζητάει αλλαγές.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά προβλήματα, αλλά ο κόσμος απαιτεί αλλαγές. Κυρίως τα απλά μέλη αρχίζουν και αντιλαμβάνονται τα πράγματα και αρχίζει και ζητάει. Ο κόσμος ζητάει κάτι ενωτικό.

Περιγράφει το πώς βιώνουν τα απλά μέλη τον διχασμό ΠΟΜΕΝΣ ΠΟΕΣ που κάποιοι έχουν καλλιεργήσει και το χαρακτηρίζει ως «άρρωστο».

«Ο κόσμος ζητάει να σταματήσει η διχόνοια», λέει με έμφαση ο Δημήτρης Κοντούρης και εξηγεί:

Οι δύο ομοσπονδίες σε πολλά θέματα έχουν ίδιες λύσεις. Για παράδειγμα το άρθρο 32 που αφορά την επετηρίδα των ΑΣΣΥ. Οι δύο ομοσπονδίες έχουν την ίδια θέση. Γιατί να μην μπορούν να κάνουν ένα κοινό ραντεβού και να πιέσουν τον υπουργό να δώσει λύση;

Αυτό συμβαίνει στα περισσότερα προβλήματα. Κάποιοι όμως δεν θέλουν την ενότητα.

Με την ηγεσία του υπουργείου πρέπει να υπάρχει συνεργασία αλλά να μην υπηρετούν οι συνδικαλιστές να υπηρετούν στο γραφείο του υπουργού.

Άλλη η θέση του υπουργού και άλλη των συνδικαλιστών. Ο συνδικαλιστής πρέπει να είναι δίπλα στους συναδέλφους και να μεταφέρει τα προβλήματα όχι κλεισμένος στο γραφείο του υπουργού.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσε ο Δημήτρης Κοντούρης στο Armyvoice.gr.

 

Το ψήφισμα της Ένωσης Στρατιωτικών Βόλου

Σήμερα, 12 Ιανουαρίου 2020, τα μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου-Μαγνησίας,

αποφασίσαμε να εκφράσουμε διά της αποχωρήσεώς μας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ),

την έμπρακτη αντίθεσή μας προς όλες τις πρακτικές που θεωρούμε ότι δεν μπορούν να συμβαδίζουν με τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των Στρατιωτικών και το υγιές κλίμα σε αυτή,

όπως η καλλιέργεια κλίματος διχασμού και η χρήση νομικών μέσων (μηνύσεις και αγωγές) κατά συναδέλφων μας αλλά και επαγγελματιών της ενημέρωσης.

Πιστεύουμε ότι πλέον έχει ωριμάσει στην συνείδηση όλων, ότι μας αξίζει μια θεσμική εκπροσώπηση υπό διαφορετικές συνθήκες.

Εδώ οφείλουμε να γνωρίσουμε στο ευρύ κοινό, ότι έως τώρα καταβλήθηκαν προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, οι οποίες όμως δεν είχαν αποτέλεσμα.

Γι ́ αυτό οδηγηθήκαμε στην απόφαση της αποχώρησης, μια απόφαση που δεν τη λάβαμε ελαφρά τη καρδία,

θεωρήσαμε όμως ότι ήταν επιβεβλημένη, προκειμένου να βοηθήσουμε από την πλευρά μας στην αλλαγή του κλίματος που έχουν δημιουργήσει οι παραπάνω πρακτικές.

Θεωρούμε ότι πλέον, πρέπει να αποτελέσει κοινή παραδοχή, ότι η αυριανή ημέρα απαιτεί ενότητα, ομοψυχία και συνεργασία.

Είναι απαίτηση όλων των συναδέλφων σε κάθε Μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων

Διακλαδικά. Υπό αυτό το πνεύμα η ΕΣΠΕΕΒ-Μ :

• ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίτευξη της ενότητας και θα βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία και με τις δυο Ομοσπονδίες ΠΟΜΕΝΣ,ΠΟΕΣ για το καλό της επίτευξης των διεκδικήσεων των στρατιωτικών .

• ΚΑΛΕΙ όλα τα ΔΣ όλων των πρωτοβάθμιων Ενώσεων, αλλά και τα απλά μέλη
τους, να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση, στην επίτευξη της ενότητας.

• ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται προς αυτή την κατεύθυνση.

• ΔΗΛΩΝΕΙ στα πλαίσια του νόμου, ότι είναι έτοιμη να αναλάβει κάθε είδους πρωτοβουλία στο μέλλον, προκειμένου να μπορεί να εκπροσωπήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των μελών της, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ομαλότητας της θεσμικής εκπροσώπησης των Στρατιωτικών.