Διακυβερνητικό Συμβούλιο Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου στην Αθήνα

Διακυβερνητικό Συμβούλιο Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου σήμερα στην Αθήνα με τη συμμετοχή των υπουργών άμυνας των δυο χωρών

Σε μια κρίσιμη περίοδο στην Ανατολική Μεσόγειο με την τουρκική προκλητικότητα να χτυπάει κόκκινο, συνέρχεται αύριο Τρίτη 28 Ιανουαρίου στην Αθήνα το Διακυβερνητικό Συμβούλιο Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου άμυνας της Κύπρου (να σημειωθεί ότι παραδόξως το ελληνικό υπουργείο άμυνας δεν έχει βγάλει σχετική ανακοίνωση), ο υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης μεταβαίνει, σήμερα στην Αθήνα.

για να συμμετέχει στο 6ο Διακυβερνητικό Συμβούλιο Άμυνας σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας Κύπρου – Ελλάδας και των Γενικών Επιτελείων ΓΕΕΦ/ΓΕΕΘΑ.

Θα συνοδεύτεται από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Στρατηγό Ηλία Λεοντάρη.

Αντιστοίχως από ελληνικής πλευράς θα λάβει μέρος για πρώτη φορά ως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Το συμβούλιο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της μόνιμης, σταθερής και αναβαθμισμένης συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς άμυνας και ασφάλειας.

Το Διακυβερνητικό Συμβούλιο Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, σε Αθήνα και Λευκωσία, αντίστοιχα.

Της Συνόδου του Διακυβερνητικού Συμβουλίου προηγείται συνεδρία της Μικτής Επιτελικής Ομάδας που εξετάζει βάθος και προετοιμάζει όλα τα θέματα της ατζέντας του Συμβουλίου.

Το 5ο Συμβούλιο Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου είχε πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Μαϊου 2019 στην Λευκωσία με τη συμμετοχή του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποσοτλάκη.