Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αποχαιρετισμός στις πτήσεις ή παρών στις κρίσεις 2020; Τι δείχνει η χθεσινή solo πτήσει του πτέραρχου Χριστοδούλου στην Σκύρο

Την τελευταία του πτήση ως εν ενεργεία αξιωματικός ενδέχεται να πραγματοποίησε χθες ο πτέραρχος Χριστοδούλου, καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τις κρίσεις των Αρχηγών 2020 και είναι ένα από τα πρόσωπα με μεγάλες πιθανότητες να αντικατασταθεί.

Ο πτέραρχος Χριστοδούλου αποφάσισε χθες εν μέρω προκλητικών παραβιάσεων, να πάρει ένα F-16 και να πετάξει solo στην Σκύρο.

Αυτό συνέβη την ημέρα που η τουρκική προκλητικότητα είχε επικεντρωθεί στον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Καμπά που επισκεπτόταν το Καστελόριζο, και οι Τούρκοι πραγματοποιούσαν χαμηλές πτήσεις πάνω από το σύμπλεγμα της Μεγίστης, δηλώνοντας την παρουσία τους.

Τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ πάντως δεν τον παρενόχλησαν κατά τη διάρκεια της πτήσης του προς την Σκύρο.

Το γεγονός ότι ελάχιστα 24ωρα πριν τις κρίσεις πήρε ένα μαχητικό και πήγε στην Σκύρο σχολιάστηκε διττά. Κάποιοι υποστήριζαν ότι ήταν αποχαιρετισμός στις πτήσεις,

και θεωρούσαν δεδομένο ότι θα αντικατασταθεί, παρά το γεγονός ότι η θητεία του είναι 3ετής και σίγουρα δεν συντρέχουν κάποιοι ειδικοί λόγοι αντικατάστασης.

Το εάν η θητεία του κρίνεται ή όχι επιτυχής είναι άλλο θέμα, με το οποίο έχουμε ασχοληθεί στο Armyvoice.gr και έχουμε εκφράσει τις απόψεις μας για τα προβλήματα που έχουμε καταγράψει.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αποχαιρετισμός στις πτήσεις ή παρών στις κρίσεις 2020;

Ωστόσο σίγουρα δεν έχει γίνει γνωστό κάτι τόσο πολύ σοβαρό που να πιέζει και για την αντικατάστασή του, πλην βέβαια των κομματικών – κυβερνητικών επιλογών.

Η άλλη εκδοχή είναι πως με την πτήση του ήθελε ο ίδιος να δηλώσει παρουσία. Η πτήση με ένα μαχητικό επικοινωνιακά – και όχι ουσιαστικά – προβάλλει την ρωμαλαιότητα κάποιου ατόμου..

Ωστόσο επειδή ζούμε στην εποχή που η τεχνολογία έχει ξεπεράσει τέτοιες επικοινωνιακές επιδείξεις, θα λέγαμε πως δεν είναι συνετό ένας αρχηγός να πετάει solo για να κάνει επίδειξη λίγο πριν τις κρίσεις.

Βεβαίως αυτά τα αποφασίζει το επικοινωνιακό του επιτελείο, το οποίο δεν διακρίνεται για τις επιτυχίες του, ιδιαίτερα με τα μηνύματα αποτροπής που αποφεύγει να στείλει προς την Τουρκία.

Και αυτό είναι μια επιλογή του Αρχηγού την οποία έχουμε εκτεταμένα επικρίνει: Το να αποφεύγει να εκπέμψει μηνύματα της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, επιλέγοντας πολλές φορές την σιωπή ή την απραξία.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αποχαιρετισμός στις πτήσεις ή παρών στις κρίσεις 2020;

Είναι βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες το ερώτημα του τίτλου θα έχει απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Κρίσεις 2020: Το διακύβευμα είναι ποιος κάνει κουμάντο στο ΥΠΕΘΑ

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»