Σκάνδαλο στο σισσίτιο των μεταναστών Εμπλέκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις; Εθνοφύλακες κατά Στεφανή: Η γνώμη του δεν έχει σημασία Στεφανής: Υποβάθμιση ΥΦΕΘΑ - Χρειάζεται τώρα εθνικός συντονιστής; Ένοπλες Δυνάμεις: Απλήρωτες υπηρεσίες με πρόφαση το προσφυγικό Αλκιβιάδης Στεφανής: Άριστος χωρίς MBA -Επιχείρηση «κουκούλωμα» Νέα εμπλοκή του Στρατού στο προσφυγικό παρά τις δηλώσεις Στεφανή ΟΧΙ Αστυνομικών στα σχέδια Στεφανή για νέο Hotspot στη Λέσβο
EUROKINISSI

Αλκιβιάδης Στεφανής: Υποβάθμιση για τον ΥΦΕΘΑ το νέο υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής – Τι ρόλο αναμένεται να έχει

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Αιφνιδιαστική εξέλιξη η επανίδρυση του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής από την κυβέρνηση.

Και αν και πολλοί θα περίμεναν ο Εθνικός Συντονιστής για το προσφυγικό να αναλάβει ρόλο στο εγχείρημα, τελικά ο πρωθυπουργός επέλεξε να τοποθετήσει εκεί τον Νότη Μηταράκη ως υπουργό, με αναπληρωτή υπουργό τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Το ερώτημα πλέον που ευθέως τίθεται είναι το τι θα γίνει με το σχέδιο για εθνικό συντονιστή και εάν πραγματικά χρειάζεται τώρα ένας εθνικός συντονιστής, αφού θα υπάρχουν πλέον δυο υπουργοί για να φέρουν σε πέρας το συγκεκριμένο έργο.

Λίγο πριν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοινώσει την επανίδρυση του υπουργείου, υπήρχαν δημοσιεύματα που επέμεναν ότι αναμένεται αναβάθμιση του Αλκιβιάδη Στεφανή.

Το περιεχόμενο ήταν λίγο πολύ ανάλογο αυτού που έγραψε το protothema.gr : «Σε αναβάθμιση σε υπουργό με αρμοδιότητα το Μεταναστευτικό του μέχρι σήμερα υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή αναμένεται να προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αναβάθμιση του κ. Στεφανή θα γίνει σε συνδυασμό με την ίδρυση σχετικού υπουργείου».

Βεβαίως σε λιγότερο από μια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έδινε στην δημοσιότητα τα ονόματα των δυο υπουργών και ο Αλκιβιάδης Στεφανής δεν ήταν ένας από αυτούς.

Αυτό που έπαιξε το βασικό ρόλο στην  απόφαση ίδρυσης ενός αρμόδιου υπουργείου, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η σύγχυση ρόλων και ως εκ τούτου διαπιστώθηκε ότι χρειαζόταν καλύτερος συντονισμός, αφού εμπλέκονταν πολλά υπουργεία.

Προφανώς κρίθηκε ότι ο «Εθνικός Συντονιστής για το προσφυγικό» δεν είχε την αναμενόμενη αποτελεσματικότητα κι έτσι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να οδηγηθεί σε άλλες λύσεις. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Στεφανής γνώριζε ήδη από προχθές την εξέλιξη.

Για να αντιμετωπιστούν πιθανά αρνητικά δημοσιεύματα, έχει ήδη ξεκινήσει το αφήγημα ότι πλέον ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής, θα έχει την εποπτεία για τη φύλαξη των συνόρων.

Πάντως όπως έλεγαν με νόημα συνεργάτες του νέου υπουργικού σχήματος στο επανιδρυθέν υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, τώρα που υπάρχουν υπουργοί, τι αντικείμενο μπορεί να έχει ένας συντονιστής;

Το ερώτημα μάλλον θα πρέπει να το απαντήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης….