Αλκιβιάδης Στεφανής: Διανυκτέρευσε την Πρωτοχρονιά 2020 σε φυλάκιο αλά Καμμένος – Το αποφάσισε την τελευταία στιγμή και έμεινε στις Καστανιές

Αλκιβιάδης Στεφανής: Πρωτοχρονιά 2020 σε φυλάκιο αλά Καμμένος

Την ενίσχυση του λαϊκού του προφίλ μέσω της διανυκτέρευσης σε φυλάκιο μαζί με τους στρατιώτες για την Πρωτοχρονιά 2020 αποφάισε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ακολουθώντας τα βήματα του «πολιτικού του μέντορα» Πάνου Καμμένου, τον οποίο άλλωστε συνόδευσε στις διανυκτερεύσεις σε φυλάκια ουκ ολίγες φορές,

ο Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφθηκε χθες τον Έβρο και αποφάσισε να παραμείνει για διανυκτέρευση στο επιτηρητικό φυλάκιο «1».

Η μοναδική διαφορά με τον Πάνο Καμμένο ήταν ότι αυτός αρεσκόταν στην στρατιωτική ενδυμασία, ενώ ο Αλκιβιάδης Στεφανής εμφανίστηκε με απλό φλις μπουφάν,

καθώς λόγω και της στρατιωτικής του διαδρομής δεν έχει ανάγκη να ντυθεί στα «χακί».

Ωστόσο έχει μάλλον ανάγκη να καλλιεργήσει ένα πιο φιλολαϊκό προφίλ, και για τον λόγο αυτό διανυκτέρευσε στο φυλάκιο παρέα με τους στρατιώτες.

Το γεγονός ότι η διανυκτέρευση αποφασίστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή φαίνεται από το ότι δεν συνοδεύτηκε στον Έβρο από τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Χ. Λαλούση,

ενώ στο φυλάκιο δεν παρέμεινε -ως είθισται- ούτε ο υποστράτηγος Ιλαρίδης, διοικητής της 16ης Μεραρχίας, που ανήκει το ΕΦ1.

Προφανώς θα είχαν κανονίσει γιορτές με επίσημους προσκεκλημένους τις οποίες δεν θα μπορούσαν να αναβάλουν.

Η κεντρική φωτογραφία του θέματος είναι από την τελευταία επίσκεψη του Πάνου Καμμένου σε φυλάκια, συνοδεία του Αλκιβιάδη Στεφανή το 2018, λίγο πριν παραιτηθεί από την κυβέρνηση.

Αλκιβιάδης Στεφανής: Πρωτοχρονιά 2020 σε φυλάκιο αλά Καμμένος

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ για την επίσκεψη 

Αλκιβιάδης Στεφανής: Πρωτοχρονιά 2020 σε φυλάκιο αλά Καμμένος

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφθηκε, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας στις Καστανιές Ορεστιάδας Έβρου και τη Μαγνησία.

Αρχικά, ο Υφυπουργός μετέβη στην Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, όπου συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με το Ιπτάμενο και Τεχνικό προσωπικό της 111 Πτέρυγας Μάχης (111 ΠΜ), που τηρεί ετοιμότητες στα αεροσκάφη επιφυλακής.

Ακολούθως, ο Υφυπουργός μετέβη στις Καστανιές Έβρου και επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο «1». Γιόρτασε την αλλαγή του χρόνου με το προσωπικό της φρουράς και διανυκτέρευσε στους χώρους του Φυλακίου.

Κατά τις επισκέψεις του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόταν κατά περίπτωση από τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά,

τον Διοικητή της XVI Μ/Κ ΜΠ Υποστράτηγο Άγγελο Ιλαρίδη, τον Διοικητή της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Ταξίαρχο Παναγιώτη Κορδούλη και τον Διοικητή της 3ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχο Γρηγόριο Μπουντλιάκη.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»

Προηγούμενο άρθροΣτρατιωτικός γιατρός στο 404 ΓΣΝΛ έφερε τα πρώτα μωρά του 2020
Επόμενο άρθροΠαυλόπουλος: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).