ΚΕΘΑ: Να αποσύρει ΤΩΡΑ η κυβέρνηση τον Στεφανή από τον Γράμμο Στεφανής: Πτήση αλα Καμμένος σε Λέσβο - Χίο
EUROKINISSI

Αλκιβιάδης Στεφανής: Ποιος «εποφθαλμιά» την θέση του – Τι σχόλια έγιναν χθες κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού

Σχόλια προκάλεσε χθες στο Πολεμικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής το γεγονός ότι

ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνης Οικονόμου, στάθηκε δίπλα στον Αλκιβιάδη Στεφανή στην «τέντα των επισήμων» και όχι στην θέση που είχε οριστεί σύμφωνα με το πρωτόκολο.

Για να εξηγήσουμε σε όσους ενδεχομένως δεν το γνωρίζουν, η τελετή παράδοσης παραλαβής έχει τους δικούς της «κανόνες».

Ένας από αυτούς είναι και η τοποθέτηση μικρών «πινακίδων» με τον τίτλο του κάθε επίσημου, οι οποίες λειτουργούν ως «δείκτες» και προσδιορίζουν πού ακριβώς θα κάτσει καθένας σύμφωνα με το πρωτόκολλο που απορρέει από την θέση που κατέχει.

Έτσι στην περίπτωση της τελετής παράδοσης παραλαβής, μπροστά κάθεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με τους δυο ναυάρχους (τον παραδίδοντα και τον παραλαμβάνοντα).

Πλαισιώνονται από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας οι οποίοι κάθονται ελάχιστα εκατοστά πιο πίσω, σε σχέση με τη νοητή ευθεία.

Πίσω τους κάθονται όλοι οι υπόλοιποι, μεταξύ των οποίων και ο Γενικός Γραμματέας, ο μητροπολίτης και οι άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί.

Σε ένα στρατό με αυστηρή ιεραρχία αυτά θεωρούνται αυτονόητα.

Ωστόσο ο Γενικός Γραμματέας Αντώνιος Οικονόμου είναι μάλλον «αντισυμβατικός» κι έτσι προτίμησε χθες αντί να σταθεί στη θέση που του είχαν ορίσει, να σταθεί δίπλα στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας,

προκαλώντας και τα ανάλογα σχόλια ότι «τρίζει η καρέκλα του ΥΦΕΘΑ» καθώς την εποφθαλμιά ο Γενικός Γραμματέας.

Βεβαίως, ο Γενικός Γραμματέας Αντώνης Οικονόμου και ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής συνδέονται με φιλία εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα ο κ. Οικονόμου είναι αυτός που στήριζε ανέκαθεν τον ΥΦΕΘΑ καθώς και οι δυο είναι στην «σαμαρική» πτέρυγα της ΝΔ.

Δείτε και τις σχετικές φωτογραφίες

Αλκιβιάδης Στεφανής: Ποιος «εποφθαλμιά» την θέση του ΦΩΤΟ Αρχηγός ΓΕΝ: Παράδοση Παραλαβή με σημαντικές παρουσίες - Αλκιβιάδης Στεφανής: Ποιος «εποφθαλμιά» την θέση του ΦΩΤΟ