Στεφανή Βίτσας: Να αποσύρετε την τροπολογία και να την πετάξετε
EUROKINISSI

Βίτσας: Να αποσύρετε την τροπολογία (Στεφανή) και να την πετάξετε – Ανέβηκαν οι τόνοι στην Βουλή αναφορικά με την αιφνιδιαστική τροπολογία της κυβέρνησης

Με την τροπολογία που θεσπίζει Ενιαίο Φορέα Επιτήρησης Συνόρων, η οποία δίνει το δικαίωμα στον εθνικό συντονιστή για το προσφυγικό για εξοπλισμούς με απ’ ευθείας αναθέσεις, έχουν ταχθεί αντίθετα όλα τα κόμμα.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας στην ομιλία του κάλεσε την κυβέρνηση να την αποσύρει και να μην την ξαναφέρει στην Βουλή.

Βίτσας: Να αποσύρετε την τροπολογία (Στεφανή) και να την πετάξετε

Με την κατάθεση της αιφνιδιαστικής τροπολογίας από την πλευρά της κυβέρνησης ‘’έχει πέσει ένας πύραυλος μέσα στην αίθουσα..’’

Μου αρέσει να συζητώ με ανθρώπους που εντρυφούν στην αρχαία Ελληνική γραμματεία. Έχω παρατηρήσει ότι στους βουλευτές και τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας αρέσει ιδιαίτερα το κομμάτι που αφορά τους Αθηναίους και τους Μήλιους.

Οφείλω να σας θυμίσω ότι, ναι μεν η Μήλος κατεστράφη από τους Αθηναίους αλλά οι Αθηναίοι έχασαν τον πόλεμο. Άρα με αυτό το μάτι να διαβάζουμε και τον ηρωισμό των Μηλίων αλλά και το τι έγινε στην αρχαία Ελλάδα ώστε να βγάζουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα.

Αποσύρατε τώρα αυτή την τροπολογία. Μας κοροϊδεύετε κύριοι της Κυβέρνησης.

1ο. Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 ενώ συνεδρίαζε η επιτροπή ,τα επτά άρθρα είχαν πάει ήδη στο Γεν. Λογιστήριο και προς μεγάλη έκπληξη το πόρισμά του ανέφερε ότι ‘’…δημιουργείται κόστος στον προϋπολογισμό αλλά δεν ξέρουμε πόσο…..!!! ‘’

2ο. Δημιουργείτε ένα καινούργιο όργανο. Στο 1ο άρθρο γράφετε: ‘’..Συνιστάται πάγιο επιτελικό μονοπρόσωπο όργανο..’’το οποίο έχει κάθε δικαίωμα και για τα πάντα. Εδώ μιλάμε για υπερυπουργό επί του προσφυγικού – μεταναστευτικού που θα αποφασίζει για όλα.

3ο. Δημιουργείτε νέο ένοπλο σώμα.

Γράφετε στην τροπολογία ‘’… Στις αρμοδιότητες του νέου οργάνου είναι η λήψη μέτρων φύλαξης των συνόρων…’’ δηλαδή αρμοδιότητα που έχουν οι ένοπλες δυνάμεις.

‘’…Την διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης …’’ δηλαδή ευθύνη που έχει το Λιμενικό.

‘’…Την διενέργεια ελέγχων κλπ…’’ δηλαδή ευθύνη που έχει η Αστυνομία.

‘’…Για την στελέχωση του νέου οργάνου αποσπάται πολιτικό και ένστολο προσωπικό από τα αρμόδια υπουργεία …’’κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης με κοινή απόφαση του υπουργού προέλευσης και του Εθνικού Συντονιστή….’’

Τέτοιες ενέργειες στην δημοκρατία δεν γίνονται…

Αποσύρατε την τροπολογία κε Υπουργέ και να την πετάξετε.

Αυτή η τροπολογία αποσκοπεί μόνο στην στρατιωτικοποίηση εντός της Ελληνικής Επικράτειας επ` ευκαιρία του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος.

Αν την συγκεκριμένη θέση την έχουν προτείνει σε σας κε Στεφανή, σας συμβουλεύω να μην την αποδεχθείτε. Είναι συνηθισμένο να λένε οι πολιτικοί ότι ‘’…ένας στρατιωτικός είναι αναλώσιμος..’’

Όσο αφορά το νομοσχέδιο, εννοείται ότι δεν θα ψηφίσουμε αυτή την τροπολογία και συγχρόνως προβληματιζόμαστε αν παραμείνουμε στην αίθουσα κατά την ψηφοφορία.