Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε Έλληνα ψαρά στην Καλόλιμνο, σήμερα Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την καταγγελία του ίδιου

Να απομακρυνθεί από ελληνικά χωρικά ύδατα με το πρόσχημα ότι βρίσκεται σε τουρκικά ζήτησε η τουρκική ακταιωρός από έλληνα ψαρά.

Το περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 11.30 το πρωί και ενώ ο ψαράς βρισκόταν με το σκάφος του στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καλόλιμνου.

Στη συνέχει το φουσκωτό απομακρύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές. Ο αλιέας κατήγγειλε το περιστατικό στο λιμεναρχείο Καλύμνου ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Σημειώνεται πως αυτή τη περίοδο κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή είναι σε εξέλιξη η επονομαζόμενη ναυμαχία ή μάχη της τσιπούρας με τα στελέχη της τουρκικής ακτοφυλακής να βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να προστατεύουν τους τούρκους ψαράδες ενώ δεν έχουν λείψει και τα επεισόδια μεταξύ τούρκων λιμενικών και ελλήνων ψαράδων.

Αξιωματικοί του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. σημείωναν πάντως στο in.gr πως μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί παραβίαση των θαλασσίων συνόρων από τούρκους ψαράδες όπως συνέβαινε άλλες χρονιές κοντά στο Φαρμακονήσι ή το Αγαθονήσι.

Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε Έλληνα ψαρά στην Καλόλιμνο

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»