Συνδικαλιστής της ΠΟΜΕΝΣ βγάζει στη φόρα επιχειρησιακά θέματα (;) και περιγράφει πώς θα έπρεπε να φυλάσσονται τα σύνορα

Νέο κρούσμα με συνδικαλιστή της ΠΟΜΕΝΣ, ο οποίος σύμφωνα με εκτιμήσεις στρατιωτικών υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του και εμπλέκεται σε θέματα που μόνο συνδικαλιστικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν,  έρχεται στην δημοσιότητα.

Πρόκειται για τον κ. Νίκο Παναγιωτίδη, ο οποίος ως πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών ΑΜΘ βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή και μίλησε για το προσφυγικό.

Συνδικαλιστής της ΠΟΜΕΝΣ αναλύει πώς θα έπρεπε να φυλάσσονται τα σύνορα

Επικαλούμενος τη στρατιωτική και τη συνδικαλιστική του ιδιότητα, εξέφρασε τις απόψεις του για το πώς πρέπει να φυλάσσονται τα σύνορα, λέγοντας (επί λέξει) τα ακόλουθα:

«Γενικότερα την άποψή μου αν θέλετε, θα έπρεπε η φύλαξη των συνόρων, γιατί αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για οργανωμένες στρατιωτικές δυνάμεις που έρχονται εναντίον της χώρας αλλά μιλάμε για μετανάστες οι οποίοι είναι πολίτες μιας άλλης χώρας.

Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να ενισχυθεί η συνοριοφυλακή, αν θέλετε να βοηθήσει και ο στρατός είτε εμπειρικά είτε σε άποψη εξοπλισμού

είτε σε άποψη εμπειρίας που έχει όλα αυτά τα χρόνια που έχει στην περιοχή και του Έβρου με τη φύλαξη των συνόρων κλπ για να αντιμετωπιστεί το θέμα. Αλλά μέχρι εκεί».

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συζήτησης ο κ. Παναγιωτίδης αναφέρεται σε επιχειρησιακά θέματα όπως για παράδειγμα οι τρόποι ενέργειας με την ΕΛΑΣ,

τα θέματα κανόνων εμπλοκής και αναλύει αδυναμίες της υπάρχουσας νομοθεσίας που πιθανόν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μάλιστα αυτό συμβαίνει σε μια εποχή έντασης με την Τουρκία, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα υπάρχει ένταση των μέτρων στα σύνορα, λόγω των εξελίξεων με την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης.

Δεν είμαστε φυσικά σε θέση να γνωρίζουμε εάν ως συνδικαλιστής είχε τη σχετική άδεια για να αναλύσει αυτά τα θέματα και να μιλήσει σε τηλεοπτική εκπομπή για το πώς πρέπει να οργανωθεί η φύλαξη των συνόρων κατά την προσωπική του άποψη,

αλλά θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζαμε εάν έχει εξουσιοδοτηθεί η πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση της ΠΟΜΕΝΣ να εκπροσωπεί είτε τη μονάδα του στην περιοχή της Καβάλας, είτε το υπουργείο το ΓΕΑ και το ΓΕΕΘΑ για θέματα φύλαξης των συνόρων.

Οι στρατιωτικοί που άκουσαν τον συνδικαλιστή πρόεδρο της ΕΣΠΕΑΜ/Θ από την ΠΟΜΕΝΣ να μιλάει, θεωρούν ότι έχει υπερβεί τις αρμοδιότητές του και πως αυτή η κριτική δεν αφορά συνδικαλιστικά θέματα.

Βεβαίως θα ήταν καλό να ακούγαμε και την άποψη του ΓΕΑ και του υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το θέμα, καθώς πράγματι ενδέχεται να έχει άδεια να τους εκπροσωπεί και να αναλύει στη δημόσια σφαίρα ως στρατιωτικός το πώς πρέπει να φυλάσσονται τα σύνορα και να κάνουμε λάθος εμείς.

Δείτε το σχετικο βίντεο:

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»