Συνδικαλιστής ΠΟΜΕΝΣ σε ρόλο Αρχιστράτηγου για ελληνοτουρκικά, ΑΟΖ, μεταναστευτικό και οπλίτες θητείας – Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη

Να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό σε σχέση με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά με δηλώσεις σε τηλεοπτικό κανάλι της Ηπείρου, επιχείρησε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΜΕΝΣ Γιώργος Θεοδώρου,

ο οποίος προχώρησε σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, η οποία περιλαμβάνει ακόμα και στοιχεία για τις μετακινήσεις προσωπικού από την Ήπειρο στον Έβρο, τις οποίες και επιβεβαιώνει ότι έχουν γίνει.

Κατά την ταπεινή μας γνώμη οι δηλώσεις των συνδικαλιστών  της ΠΟΜΕΝΣ σε τηλεοπτικά δίκτυα για επιχειρησιακά και εθνικά θέματα εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων τους , εκτός κι εάν έχουν λάβει άδεια ή κάποια εντολή από τα Γενικά Επιτελεία να τα εκπροσωπούν.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης ο κ. Θεοδώρου κάλεσε τον κόσμο να μην ανησυχεί αν και όπως εξήγησε, έχουν προβλήματα στην εκτέλεση της αποστολή τους λόγω του προσφυγικού.

Συνδικαλιστής ΠΟΜΕΝΣ σε ρόλο Αρχιστράτηγου για ελληνοτουρκικά

«Τα πράγματα είναι δύσκολα, βλέπουμε ότι έχουμε να κάνουμε δυστυχώς με ένα γείτονα ο οποίος δεν είναι καλός γείτονας, μα δημιουργεί συνέχεια προβλήματα και όταν βλέπουμε να φθάνει να διεκδικεί δίπλα από την Κρήτη που απέχει εκατοντάδες μίλια από τις ακτές τις τουρκικές, καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάμε.

Ο κόσμος να μην ανησυχεί, όχι μόνο γιατί υπάρχουν ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, που είναι δεδομένο αυτό, αν και όπως είπα ασχολούμαστε με πολλά άλλα πράγματα και μας δημιουργεί πρόβλημα και στην αποστολή μας και αυτό.

Να μην ανησυχεί γιατί προσωπικά πιστέυω ότι πιο πολύ η Τουρκία το κάνει για εντυπώσεις και δεν νομίζω κι εγώ να κάνει ένα βήμα παραπέρα αυτό που λέμε να έρθει στην ελληνική ΑΟΖ ή κοντά στα ελληνικά νησιά όπως βγάζει τους χάρτες, και να κάνει κάποια γεώτρηση ή κάτι άλλο».

Παράλληλα επιβεβαίωσε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μετακινήσεις προσωπικού από την Ήπειρο προς τον Έβρο, κάνοντας δυο αναφορές κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εμφάνισης.

Την μια φορά εξήγησε ότι οι ενισχύσεις στα σύνορα δεν αφορούν την Τουρκία, αλλά το προσφυγικό, λέγοντας τα εξής:

Συνδικαλιστής ΠΟΜΕΝΣ σε ρόλο Αρχιστράτηγου για ελληνοτουρκικά

«Νομίζω ότι δεν θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, γιατί ακόμα και οι μετακινήσεις προσωπικού που είδαμε να γίνονται […] αφορά προφανώς μόνο το μεταναστευτικό που είναι σοβαρό πρόβλημα και δε νομίζω να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με την Τουρκία. Η Τουρκία γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι ισχυρή, έχει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και αν κάνει κάτι θα το πληρώσουν σίγουρα αυτό».

Σε άλλο σημείο επιεβεβαίωσε τα δημοσιεύματα για τις μετακινήσεις στρατιωτών προς τον Έβρο, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι αυτό δημιουργεί κενό στην φύλαξη των συνόρων στα σύνορα της Ηπείρου:

«Δυστυχώς όμως βλέπουμε ότι τώρα τελευταία ξαναρχίζει πάλι όχι να υπάρχει απεμπλοκή όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά η κυβέρνηση, αλλά υπάρχει μεγαλύτερη εμπλοκή.

Το βλέπουμε κι εμείς σε δημοσιεύματα, και πράγματι ισχύει, ότι υπάρχει μεταφορά στρατιωτών, οπλιτών θητείας, από τις περιοχές Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας προς τον Έβρο.

Μας προβληματίζει κι εμάς το γεγονός, γιατί είναι γνωστό ότι κι εδώ είναι σύνορα. Δηλαδή από τα σύνορα πηγαίνουν στα σύνορα»

Επιπλέον, όπως και ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών ΑΜ/Θ εξέφρασε τις απόψεις του στο θέμα της φρούρησης των συνόρων σε σχέση με το προσφυγικό, λέγοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα.

«Απλά νομίζω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις στο θέμα της φύλαξης των συνόρων δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα.

Ο Έβρος είναι πολύ μεγάλος, είναι πάνω από 100 χιλιόμετρα τα σύνορα και ένας δίπλα στους άλλους να κάτσουν οι στρατιωτικοί, είτε είναι οπλίτες θητείας είτε μόνιμοι συνάδελφοι, δεν μπορούν να αποτρέψουν τον πρόσφυγα ή τον μετανάστη να έρθει μέσα.

Γιατί και να μπει σε μια βάρκα στον Έβρο άοπλος κάποιος δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε. Τι θα κάνουμε; Θα πυροβολήσουμε; Δεν είναι αυτό στους κανόνες εμπλοκής και δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ηθικό.

Συνδικαλιστής ΠΟΜΕΝΣ σε ρόλο Αρχιστράτηγου για ελληνοτουρκικά

Για εμένα υπάρχουν άλλες υπηρεσίες που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για το θέμα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τα θέματα που είναι η αποστολή τους. [….] Υπάρχουν πολλές άλλες υπηρεσίες και του Δημοσίου και υπάρχουν και πολλοί Έλληνες άνεργοι, μπορούν να βοηθήσουν το θέμα αυτό πιστεύουμε.

Να υπάρχουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, είτε είναι συνοριοφύλακες, είτε ενίσχυση με αστυνομικούς ή με άλλες υπηρεσίες».

Τέλος έλυσε τις απορίες του κοινού για τις πρόσφατες αλλαγές που έκανε το ΓΕΣ στην θητεία, αναφέροντας στοιχεία όπως η απόδοση των ΕΣΣΟ, τα οποία θεωρούσαμε ότι δεν λέγονται δημόσια.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ξαφνικά όλοι οι στρατιώτες θέλουν να καταταγούν Σεπτέμβριο, Οκτώβριο Νοέμβριο. Υπήρχε μόνο μια σειρά αυτό το Νοέμβριο με αποτέλεσμα να ζητήσουν να καταταγούν περίπου 10.000 στρατιώτες, ενώ οι δυνατότητες διαμονής σε όλα τα περίφημα ΣΥΠΟ ήταν 7.000 ή 7.500. και 2.500 που ήθελαν να καταταγούν μεταφέρθηκαν στο νέο έτος».

Συνδικαλιστής ΠΟΜΕΝΣ σε ρόλο Αρχιστράτηγου για ελληνοτουρκικά

Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν μαζί με την συνδικαλιστική ιδιότητα κάποιος αποκτά και την ιδιότητα του εκπροσώπου Τύπου, του στρατιωτικού αναλυτή ή ανάλογες ώστε να βγαίνει και να μιλά για θέματα που δεν άπτονται του συνδικαλισμού.

Τα Γενικά Επιτελεία θα πρέπει να επενεξετάσουν τις περιπτώσεις υπέρβασης των συνδικαλιστικών ορίων, αλλά και οι ίδιες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις την δραστηριότητα των μελών τους.

Τα βίντεο από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις των συνδικαλιστών της ΠΟΜΕΝΣ σε όλο την Ελλάδα είναι διάσπαρτα στο διαδίκτυο.

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»

Προηγούμενο άρθροΣάββας Αγγελίδης: Αναβαθμίζεται το Πολεμικό Ναυτικό στην Κύπρο
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ για ελληνοτουρκικά: Η κυβέρνηση μένει στα λόγια για Τουρκία
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).