Στρατός Ξηράς: «Δώρο Χριστουγέννων» ΗΕΕ, Κυριακάτικα και αργίες φαίνεται ότι θα περιέχει το «εορταστικό» πακέτο στα στελέχη

Καρπούς απέδωσε σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr η έρευνα των οικονομικών υπηρεσιών στο ΓΕΣ για να εξασφαλιστεί ένα κονδύλι από τα αδιάθετα του χρόνου που κλείνει στα στελέχη.

Το κριτήριο που αρχικά τέθηκε ήταν να δοθούν Κυριακάτικα και αργίες του 2019, ως ένα αξιόπιστο «μέτρο» για να πάρουν ένα μικρό δώρο τα στελέχη και να εξασφαλίσουν το οικογενειακό τραπέζι στις γιορτές.

Στρατός Ξηράς: «Δώρο Χριστουγέννων» με ΗΕΕ, Κυριακάτικα και αργίες

Βεβαίως δεδομένου ότι δεν κάνουν όλα τα στελέχη υπηρεσίες το Σαββατοκύριακο, ήταν προφανές ότι κάποιοι θα έμεναν χωρίς «μποναμά» στις γιορτές και η πρόθεση του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Καμπά είναι να δοθεί «κάτι» σε όλα τα στελέχη.

Έτσι παράλληλα με τα Κυριακάτικα και τις αργίες, προσανατολίζονται να δώσουν και κάποια οδοιπορικά με τη μορφή ΗΕΕ κλιμακωτά στα στελέχη.

Το 2017 οι ΗΕΕ που είχαν δοθεί ήταν:

  • 9 ΗΕΕ για ανώτατους αξκους
  • 7 ανώτερους αξκους
  • 5 για κατώτερους αξκους υπαξιωματικούς και ΟΒΑ
  • 3 για πολιτικό προσωπικό

Το 2018 ο Στρατός Ξηράς δεν έδωσε δώρο καθώς οι στρατιωτικοί έλαβαν εκείνη την περίοδο τα αναδρομικά.

Τώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθούν κάποιες ΗΕΕ κλιμακωτά, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί πόσες.

Προτάσεις υπάρχουν, αλλά θα πρέπει να βάλει την υπογραφή του και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και να δώσει το πράσινο φως για την καταβολή του μποναμά. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι εξελίξεις καθώς σε 12 ημέρες έχουμε Χριστούγεννα.

Στρατός Ξηράς: «Δώρο Χριστουγέννων» με ΗΕΕ, Κυριακάτικα και αργίες