Παναγιωτόπουλος: Θα πάρουμε μια μοίρα F-35 Επιβεβαίωση Armyvoice.gr Παναγιωτόπουλος: Φεύγουν οι συνδικαλιστές από το γραφείο μου Παναγιωτόπουλος: Γιατί δήλωσε «είμαστε έτοιμοι για όλα» με την Τουρκία Στρατιωτικοί συνδικαλιστές & Νίκος Παναγιωτόπουλος: Το μετέωρο βήμα Παναγιωτόπουλος: Αμετάθετο στην ΠΟΜΕΝΣ μεταθέσεις για ΠΟΕΣ - Βόμβα Τι κάνουν στο γραφείο του ΥΕΘΑ οι στρατιωτικοί συνδικαλιστές Νίκος Παναγιωτόπουλος: Πότε θα ασχοληθεί με θέματα προσωπικού Στο Νοσοκομείο ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος!

Στρατιωτικός συνδικαλισμός και Νίκος Παναγιωτόπουλος Το μετέωρο βήμα του ΥΕΘΑ μετά τον σάλο που ξέσπασε από στελέχη του γραφείου του

Έχουν περάσει πέντε μήνες από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ και τοποθετήθηκε στο ΥΕΘΑ ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος. Κάθε υπουργός που έρχεται φτιάχνει εκ νέου το γραφείο με τους συνεργάτες του το λεγόμενο και «ΣΓ ΥΕΘΑ» (στρατιωτικό γραφέιο ΥΕΘΑ).

Σε αυτό, επέλεξε να κρατήσει από την «κληρονομιά» που του άφησαν ο Πάνος Καμμένος και ο Ευάγγελος Αποστολάκης, τους στρατιωτικούς συνδικαλιστές, καθώς δεν υπάρχει νομοθεσία που να λέει ότι οι συνδικαλιστές είναι μέρος του γραφείου του υπουργού.

Στρατιωτικοί συνδικαλιστές

Ο «χακί συνδικαλισμός» όπως τον έχουν αντιληφθεί στην Ελλάδα τα στελέχη που τον απαρτίζουν, έχει μια παγκόσμια πρωτοτυπία: Οι συνδικαλιστές, θέλουν να βρίσκονται υπό τις άμεσες διαταγές του υπουργού δηλαδή του προϊστάμενου τον οποίο υποτίθεται ότι θα πρέπει να «αντιμετωπίσουν» για το καλό των στρατιωτικών.

Πουθενά στον κόσμο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν βρίσκονται χέρι χέρι με τον υπουργό, καθώς αυτό δεν θεωρείται φυσιολογικό. Εξ΄ορισμού μια τέτοια σχέση παραπέμπει τις σκέψεις για κρυφές συνδιαλλαγές.

Και βέβαια, ο εκάστοτε υπουργός θα ήθελε πάντα να έχει τους συνδικαλιστές υπό τις άμεσες διαταγές του, για να μπορεί μέσω αυτών να κατευνάζει και ενδεχόμενες αντιδράσεις.

Η απορία είναι πώς το δέχονται αυτό οι συνδικαλιστές, που υποτίθεται ότι προασπίζονται τα συμφέροντα των στρατιωτικών.

Και όπως ήταν αναμενόμενο, υπερέβησαν εαυτούς και καθήκοντα και άρχισαν να «κάνουν κουμάντο» σε θέματα που δεν άπτονται των συνδικαλιστικών καθηκόντων τους, παίρνοντας δύναμη από το γεγονός ότι υπηρετούν στο γραφείο του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Είναι μόνο ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΜΕΝΣ Ηλίας Κολλύρης που υπέπεσε σε αυτό το «ατόπημα» και άρχισε να ζητά δημόσια την αποπομπή δημοσιογράφων; Η απάντηση είναι όχι.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο αντιπρόεδρος Οικονομικών και Νομικών Θεμάτων αντισμήναρχος Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου σε δημόσια ανάρτησή του στο Facebook:

«Για όσους δεν το έχουν καταλάβει ή κάνουν πως δε το κατάλαβαν θα πρέπει να τους ενημερώσουμε ότι η ΠΟΜΕΝΣ είναι μια οικογένεια και έχει μια φωνή. Είτε μιλάει ο Ηλίας, είτε ο Δημήτρης, είτε το κάθε μέλος αυτής της οικογένειας ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ότι μιλάει την φωνή της ΠΟΜΕΝΣ».

Στρατιωτικοί συνδικαλιστές & Νίκος Παναγιωτόπουλος: Το μετέωρο βήμα

Η φωνή της ΠΟΜΕΝΣ λοιπόν επικρίθηκε από την ΕΣΗΕΑ (είναι άλλωστε η δεύτερη φορά που η συγκεκριμένη Ομοσπονδία απασχολεί την ΕΣΗΕΑ), και αναμένεται να φέρει τον Νίκο Παναγιωτόπουλο στην εξαιρετικά δυσμενή θέση να πρέπει να αιτιλογήσει τη συμπεριφορά των συνδικαλιστών που είναι άμεσοι συνεργάτες του, στη Βουλή.

Επιπλέον το Μέγαρο Μαξίμου βάλλεται καθώς πρόκειται για το δεύτερο επεισόδιο που σημειώνεται από στελέχη που υπηρετούν σε κυβερνητικά γραφεία και στοχοποιούν την ελευθερία του Τύπου, ενώ οι υπουργοί και πρώην υπουργοί που ενεπλάκησαν τα ονόματά τους στην υπόθεση, όπως οι κ. Αβραμόπουλος και Δένδιας, φέρονται να έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους και στέλνουν μηνύματα ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους συγκεκριμένους συνδικαλιστές.

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Το μετέωρο βήμα

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος καλείται τώρα να δώσει λύση που να αποκαθιστά την βλάβη που υπέστη η κυβέρνηση από στελέχη του δικού του γραφείου. Καλείται να δώσει τόπο στον υγιή συνδικαλισμό που δεν αντλεί τη δύναμή του από τα υπουργικά γραφεία.

Κακά τα ψέμματα – Ο συνδικαλισμός όσο κι αν βάλλεται από κάποιους, είναι το καταφύγιο και η φωνή των αδυνάτων. Αυτό ακριβώς θα πρέπει να στηρίζει και να ενισχύσει, με ρόλους διακριτούς και όχι να συνεχίσει να έχει συνδικαλιστές – παράρτημα του γραφείου του.

Covid19: Έχει ατομική ευθύνη ο ΥΕΘΑ ή ...YOLO; click

Θα ήταν σκόπιμο να συμβουλευτεί τον Κύπριο ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη, ο οποίος έχει καταφέρει μια θαυμάσια σχέση με τους Κύπριους συνδικαλιστές, με θεσμοθετημένες μηνιαίες συναντήσεις, όπου επιλύονται σημαντικά προβλήματα.

Οι συνδικαλιστές στην Κύπρο δεν υπηρετούν στο γραφείο του υπουργού, αλλά στις μονάδες τους και στον χρόνο πέραν του ωραρίου τους απασχολούνται με τα θέματα των συναδέλφων τους. Έχουν τακτικές συναντήσεις με τον υπουργό και διατηρούν αγαστή συνεργασία με σκοπό να επιλύσουν τα όποια προβλήματα προκύπτουν.

Ο κ. Αγγελίδης είναι πάντα ενήμερος όχι μόνο για τα θέματα που τους απασχολούν, αλλά και για τις ενέργειές τους.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ακόμα δεν έχει συναντηθεί με τις δυο Ομοσπονδίες που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα. Το να τους αποφεύγει δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά όπως φαίνεται έτσι δημιουργούνται τα προβλήματα.. Καλείται να δώσει άμεσα την λύση.