ΠΟΕΣ: Όχι στη φίμωση των δημοσιογράφων - Ναι στη δημοκρατία

ΠΟΕΣ: Όχι στη φίμωση των δημοσιογράφων – Ναι στη δημοκρατία – Ανακοίνωση καταπέλτης σε όσους ονειρεύονται επιστροφή σε εποχές αλήστου μνήμης

 

Έντονη αντίδραση της ΠΟΕΣ στα «καμώματα» της ΠΟΜΕΝΣ και των στελεχών της που επιθυμούν την φίμωση των δημοσιογράφων και τον έλεγχο του Τύπου από αξιωματικούς, επιστρέφοντας σε σκοτεινές εποχές της ελληνικής ιστορίας.

Οι δηλώσεις και οι ανακοινώσεις τους έχουν καταδικαστεί από ευρύ φάσμα του πολιτικού  κόσμου, της ΕΣΗΕΑ, αλλά και των ίδιων των στρατιωτικών που αντιλαμβάνονται ότι οι θέσεις και οι προτάσεις αυτές οδηγούν σε απομόνωση και αδιέξοδα.

«Όχι στη φίμωση των δημοσιογράφων – Ναι στη δημοκρατία», λέει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣ αντιδρώντας στο νοσηρό κλίμα που έχει δημουργηθεί.

Μάλιστα δηλώνει ότι «θα βρεθούμε μάρτυρες υπεράσπισης σε όποιο δικαστήριο λάβει χώρα με εγκαλούμενο/εναγόμενο/κατηγορούμενο δημοσιογράφο, που υπερασπίζεται την πένα του και τη γραφή του».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ: Όχι στη φίμωση των δημοσιογράφων

Παρακολουθώντας τα γεγονότα που εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες, με δηλώσεις και απειλές στρατιωτικών και δη Ελλήνων αξιωματικών, μελών ομοειδούς Ομοσπονδίας, εναντίον δημοσιογράφων του αμυντικού ρεπορτάζ, η Ομοσπονδία μας δηλώνει απερίφραστα ότι:

Δηλώσεις μίσους και εκδίκησης δεν αρμόζουν σε μια δημοκρατική πολιτεία και σίγουρα δεν εκφέρονται από δημοκράτες πολίτες.

Η Χώρα μας πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν τη φίμωση του Τύπου και της ελευθεροτυπίας.

Συνταγματική υποχρέωση των Ελλήνων στρατιωτικών και πολύ περισσότερο των Ελλήνων αξιωματικών είναι η ακομμάτιστη άσκηση των καθηκόντων τους και μόνο και όχι η παρότρυνση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ για διωγμό δημοσιογράφων, αλλά και συναδέλφων τους.

Ο ανοικτός εναγκαλισμός των συνδικαλιστών στρατιωτικών με τα κόμματα μόνο καταστροφή μπορεί να επιφέρει.

Δεχόμενη και η ίδια η Ομοσπονδία μας αγωγές και μηνύσεις από συναδέλφους μας στρατιωτικούς , αξιώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, θα βρεθούμε μάρτυρες υπεράσπισης σε όποιο δικαστήριο λάβει χώρα με εγκαλούμενο/εναγόμενο/κατηγορούμενο δημοσιογράφο, που υπερασπίζεται την πένα του και τη γραφή του.

Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα και όλες κι όλους τις/τους βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου να καταδικάσουν ανοικτά και απερίφραστα τις ως άνω δηλώσεις, που ειπώθηκαν από χείλη Έλληνα αξιωματικού, που προσδοκά να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των εν ενεργεία στρατιωτικών.

Η εκπροσώπηση των χιλιάδων συναδέλφων μας δεν υλοποιείται με μηνύσεις και αγωγές εναντίον στρατιωτικών και δημοσιογράφων, αλλά εναντίον του προβλήματος που φέρνει σε δύσκολη θέση τη στρατιωτική οικογένεια.