Παναγιωτόπουλος: Φεύγουν ΤΩΡΑ οι συνδικαλιστές από το γραφείο μου

Παναγιωτόπουλος: Φεύγουν ΤΩΡΑ οι συνδικαλιστές από το γραφείο μου – Τι δήλωσε ο ΥΕΘΑ στην Επιτροπή Εξωτερικών και άμυνας της Βουλής

Βροχή διαμαρτυριών για τους προβεβλημένους συνδικαλιστές που υπηρετούν στο γραφείου του υπουργού Εθνικής Άμυνας δέχθηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στην συνεδρίαση της επιτροπής από όλες τις πλευρές της Βουλής.

Οι εθνικοί μας αντιπρόσωποι σήμαναν «πυρ ομαδόν», με αφορμή τις πρόσφατες θέσεις που εξέφρασε ο συνδικαλιστής της ΠΟΜΕΝΣ κ. Ηλίας Κολλύρης,

ο οποίος είναι ένας από τους περίπου 20 συνδικαλιστές της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας που υπηρετεί στο γραφείο του υπουργού (υπάρχουν και 3 της ΠΟΕΣ) , κατά των δημοσιογράφων και οι οποίες επικρήθηκαν τόσο από τα κόμματα, όσο και από την ΕΣΗΕΑ.

Το είχαμε δυστυχώς προβλέψει εδώ και καιρό στο Armyvoice.gr όταν κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο, καθώς συγκεκριμένοι συνδικαλιστές, προκειμένου να κρατηθούν στο στρατιωτικό γραφείο του υπουργού επικαλούνται ακόμα και μια συγκεκριμένη ερμηνεία που δίνουν για το συνδικαλιστικό αμετάθετο.

Τώρα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναγκάζεται εν μέρω κατακραυγής ακόμα και από βουλευτές και της δικής του παράταξης να απομακρύνει τους συνδικαλιστές από το γραφείο του, δεσμευόμενος με δηλώσεις του στην Βουλή.

Πρόκειται για κίνηση η οποία θα έπρεπε να έχει γίνει από καιρό, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Τουλάχιστον ο σημερινός ΥΕΘΑ δείχνει να θέλει να βάλει τάξη σε αυτό, ενώ οι προηγούμενοι άφηναν το θέμα με αποτέλεσμα η ζημία να γιγαντώνεται.

Δείτε τις δηλώσεις του στη Βουλή:

«Οφείλω να δώσω και μια απάντηση στον εισηγητή του ΚΚΕ Νίκο Παπαναστάση σχετικά με το συνδικαλισμό.

Όχι δεν είμαστε απαξιωτικοί στον στρατιωτικό συνδικαλισμό, έχουμε βέβαια τις απόψεις μας γι αυτό.

Εκείνο όμως που αφορά προσωπικά εμένα και αποτελεί και πεποίθησή μου είναι ότι ο στρατιωτικός συνδικαλισμός δεν πρέπει επ’ ουδενί να συμπίπτει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Επομένως αυτό που θα μπορούσε να είναι ένα βήμα προς τη θετική κατέυθυνση είναι να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία και φημολογία για ταύτιση των εκπροσώπων του στρατιωτικού συνδικαλισμού με το γραφείο του υπουργού.

Και ένα πρώτο βήμα γι αυτό θα ήταν να απομακρυνθούν αυτοί οι συνδικαλιστές από το γραφείο του υπουργού, όπου δυστυχώς ευρέθησαν οργανικά να λειτουργούν και να υπηρετούν όχι επειδή εγώ το αποφάσισα, αλλά επειδή η προκάτοχοί μου το αποφάσισαν και δεν έκαναν τίποτα να το αλλάξουν.

Η συνδικαλιστική ηγεσία δεν έπρεπε να συμπίπτει ποτέ και επ’ ουδενί λόγω με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Άλλες οι επιδιώξεις και οι στοχεύσεις και οι αγώνες αν θέλετε και οι διεκδικήσεις κομματιού και άλλες του άλλου».

Βεβααίως θα μας επιτρέψει ο ΥΕΘΑ και μερικές παρατηρήσεις:

  • Αυτονόητο θεωρούμε ότι οι συνδικαλιστές θα πρέπει να υπηρετούν σε Μονάδες και όχι στο υπουργείο, για να έχουν την καλύτερη επαφή με τον κόσμο. Συνεπώς ελπίζουμε ότι δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις για συνδικαλιστές στο στρατόπεδο της λεωφόρου Μεσογείων.
  • Για την καλύτερη επικοινωνία και μια υγιή συνεργασία ένας μικρός αριθμός 2-3 ατόμων από κάθε Ομοσπονδία δεν θα ήταν κακό να παραμείνει στο κτίριο, για να είναι και πιο άμεση η επαφή με την πολιτική ηγεσία. Αυτό είναι θεμιτό και συμβαίνει παντού, Το παράλογο είναι να υπηρετούν δεκάδες κάτω από την πολιτική ηγεσία.
  • Θα ήταν καλό να προσέξει να μην «καούν τα χλωρά μαζί με τα ξερά», γιατί υπάρχουν και συνδικαλιστές που πραγματικά βρίσκονται στο πελυρό των συναδέλφων τους και δεν θα πρέπει να περάσουμε σε πογκρόμ διώξεων με τη συγκεκριμένη αφορμή.

Έχουμε πολλές φορές πει και είναι πεποίθησή μας ότι ο συνδικαλισμός είναι το καταφύγιο των αδυνάτων και θα πρέπει τα πρόσφατα επεισόδια να μην αμαρώσουν την εικόνα του.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ (είναι περίπου στο 30:50)

Ιωάννα Ηλιάδη - Ioanna Iliadi @https://twitter.com/ioann_A

Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).

Share
Published by
Ιωάννα Ηλιάδη - Ioanna Iliadi @https://twitter.com/ioann_A

Τελευταία

  • ΧΡΗΣΙΜΑ

Τέλος Επιτηδεύματος Απαλλαγή 2020: Προϋποθέσεις – Δικαιούχοι

Τέλος Επιτηδεύματος Απαλλαγή: Οι προϋποθέσεις και οι δικαιούχοι οι επαγγελματίες που μπορούν να γλιτώσουν το χαράτσι στην εφορία το 2020 Read More

21 Ιανουαρίου, 2020
  • ΧΡΗΣΙΜΑ

Ταμειακές μηχανές 2020: Υποχρεωτική αντικατάσταση – Taxisnet

Ταμειακές μηχανές 2020: Υποχρεωτική αντικατάσταση με νέες και δυνατότητα διασύνδεσης online των ταμειακών με το Taxisnet και την ΑΑΔΕ Read More

21 Ιανουαρίου, 2020
  • ΧΡΗΣΙΜΑ

ΚΕΑ Ιανουαρίου 2020 Πληρωμή – Νέοι Δικαιούχοι

ΚΕΑ Ιανουαρίου Πληρωμή: Νέοι Δικαιούχοι για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα 2020 - Πότε μπαίνουν χρήματα στις τράπεζες και στα ΑΤΜ Read More

21 Ιανουαρίου, 2020
  • ΧΡΗΣΙΜΑ

Νέο ασφαλιστικό: Αλλαγές σε κύριες, επικουρικές, αναδρομικά

Νέο Ασφαλιστικό 2020: Οι πέντε μεγάλες αλλαγές που φέρνει σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, ασφαλιστικές εισφορές και αναδρομικά Read More

21 Ιανουαρίου, 2020
  • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν πήραν ΗΕΕ το Δεκέμβριο

Προσοχή: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν πήραν ΗΕΕ το Δεκέμβριο - Ανακοίνωση της ΠΟΕΣ γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα σε… Read More

21 Ιανουαρίου, 2020
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Δένδιας: Η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ φέρνει ειρήνη

Η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ διασφαλίζει την ειρήνη, υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος… Read More

21 Ιανουαρίου, 2020