Παναγιωτόπουλος: Θα πάρουμε μια μοίρα F-35 Επιβεβαίωση Armyvoice.gr Παναγιωτόπουλος: Φεύγουν οι συνδικαλιστές από το γραφείο μου Παναγιωτόπουλος: Γιατί δήλωσε «είμαστε έτοιμοι για όλα» με την Τουρκία Στρατιωτικοί συνδικαλιστές & Νίκος Παναγιωτόπουλος: Το μετέωρο βήμα Παναγιωτόπουλος: Αμετάθετο στην ΠΟΜΕΝΣ μεταθέσεις για ΠΟΕΣ - Βόμβα Τι κάνουν στο γραφείο του ΥΕΘΑ οι στρατιωτικοί συνδικαλιστές Νίκος Παναγιωτόπουλος: Πότε θα ασχοληθεί με θέματα προσωπικού Στο Νοσοκομείο ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος!

Παναγιωτόπουλος: Φεύγουν ΤΩΡΑ οι συνδικαλιστές από το γραφείο μου – Τι δήλωσε ο ΥΕΘΑ στην Επιτροπή Εξωτερικών και άμυνας της Βουλής

Βροχή διαμαρτυριών για τους προβεβλημένους συνδικαλιστές που υπηρετούν στο γραφείου του υπουργού Εθνικής Άμυνας δέχθηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στην συνεδρίαση της επιτροπής από όλες τις πλευρές της Βουλής.

Οι εθνικοί μας αντιπρόσωποι σήμαναν «πυρ ομαδόν», με αφορμή τις πρόσφατες θέσεις που εξέφρασε ο συνδικαλιστής της ΠΟΜΕΝΣ κ. Ηλίας Κολλύρης,

ο οποίος είναι ένας από τους περίπου 20 συνδικαλιστές της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας που υπηρετεί στο γραφείο του υπουργού (υπάρχουν και 3 της ΠΟΕΣ) , κατά των δημοσιογράφων και οι οποίες επικρήθηκαν τόσο από τα κόμματα, όσο και από την ΕΣΗΕΑ.

Το είχαμε δυστυχώς προβλέψει εδώ και καιρό στο Armyvoice.gr όταν κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο, καθώς συγκεκριμένοι συνδικαλιστές, προκειμένου να κρατηθούν στο στρατιωτικό γραφείο του υπουργού επικαλούνται ακόμα και μια συγκεκριμένη ερμηνεία που δίνουν για το συνδικαλιστικό αμετάθετο.

Τώρα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναγκάζεται εν μέρω κατακραυγής ακόμα και από βουλευτές και της δικής του παράταξης να απομακρύνει τους συνδικαλιστές από το γραφείο του, δεσμευόμενος με δηλώσεις του στην Βουλή.

Πρόκειται για κίνηση η οποία θα έπρεπε να έχει γίνει από καιρό, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Τουλάχιστον ο σημερινός ΥΕΘΑ δείχνει να θέλει να βάλει τάξη σε αυτό, ενώ οι προηγούμενοι άφηναν το θέμα με αποτέλεσμα η ζημία να γιγαντώνεται.

Δείτε τις δηλώσεις του στη Βουλή:

«Οφείλω να δώσω και μια απάντηση στον εισηγητή του ΚΚΕ Νίκο Παπαναστάση σχετικά με το συνδικαλισμό.

Όχι δεν είμαστε απαξιωτικοί στον στρατιωτικό συνδικαλισμό, έχουμε βέβαια τις απόψεις μας γι αυτό.

Εκείνο όμως που αφορά προσωπικά εμένα και αποτελεί και πεποίθησή μου είναι ότι ο στρατιωτικός συνδικαλισμός δεν πρέπει επ’ ουδενί να συμπίπτει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Επομένως αυτό που θα μπορούσε να είναι ένα βήμα προς τη θετική κατέυθυνση είναι να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία και φημολογία για ταύτιση των εκπροσώπων του στρατιωτικού συνδικαλισμού με το γραφείο του υπουργού.

Και ένα πρώτο βήμα γι αυτό θα ήταν να απομακρυνθούν αυτοί οι συνδικαλιστές από το γραφείο του υπουργού, όπου δυστυχώς ευρέθησαν οργανικά να λειτουργούν και να υπηρετούν όχι επειδή εγώ το αποφάσισα, αλλά επειδή η προκάτοχοί μου το αποφάσισαν και δεν έκαναν τίποτα να το αλλάξουν.

Η συνδικαλιστική ηγεσία δεν έπρεπε να συμπίπτει ποτέ και επ’ ουδενί λόγω με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Άλλες οι επιδιώξεις και οι στοχεύσεις και οι αγώνες αν θέλετε και οι διεκδικήσεις κομματιού και άλλες του άλλου».

Βεβααίως θα μας επιτρέψει ο ΥΕΘΑ και μερικές παρατηρήσεις:

  • Αυτονόητο θεωρούμε ότι οι συνδικαλιστές θα πρέπει να υπηρετούν σε Μονάδες και όχι στο υπουργείο, για να έχουν την καλύτερη επαφή με τον κόσμο. Συνεπώς ελπίζουμε ότι δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις για συνδικαλιστές στο στρατόπεδο της λεωφόρου Μεσογείων.
  • Για την καλύτερη επικοινωνία και μια υγιή συνεργασία ένας μικρός αριθμός 2-3 ατόμων από κάθε Ομοσπονδία δεν θα ήταν κακό να παραμείνει στο κτίριο, για να είναι και πιο άμεση η επαφή με την πολιτική ηγεσία. Αυτό είναι θεμιτό και συμβαίνει παντού, Το παράλογο είναι να υπηρετούν δεκάδες κάτω από την πολιτική ηγεσία.
  • Θα ήταν καλό να προσέξει να μην «καούν τα χλωρά μαζί με τα ξερά», γιατί υπάρχουν και συνδικαλιστές που πραγματικά βρίσκονται στο πελυρό των συναδέλφων τους και δεν θα πρέπει να περάσουμε σε πογκρόμ διώξεων με τη συγκεκριμένη αφορμή.

Έχουμε πολλές φορές πει και είναι πεποίθησή μας ότι ο συνδικαλισμός είναι το καταφύγιο των αδυνάτων και θα πρέπει τα πρόσφατα επεισόδια να μην αμαρώσουν την εικόνα του.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ (είναι περίπου στο 30:50)