Απειλές Τσελίκ σε ΥΕΘΑ Στρατόπεδο ΖΗΣΗ Τι συνέβη με τον στρατιωτικό που νοσηλεύτηκε Παναγιωτόπουλος: Πώς κατάλαβα τις προθέσεις του Τραμπ Παναγιωτόπουλος: Γαλλικές φρεγάτες στην Κυπριακή ΑΟΖ

Παναγιωτόπουλος «αδειάζει» τον συνδικαλιστή από το γραφείο του για τις δηλώσεις κατά του Τύπου, σύμφωνα με δημοσίευμα

Το δημοσίευμα στην εφημερίδα των συντακτών που υπογράφει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τερζής αναφέρει:

Σάλο προκάλεσαν οι απαράδεκτες δηλώσεις του γραμματέα της μίας από τις δύο στρατιωτικές ομοσπονδίες που δραστηριοποιούνται στις ένοπλες δυνάμεις (ΠΟΜΕΝΣ),

Ηλία Κολλύρη, με τις οποίες ζητούσε από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο να «ελέγξει» και να «αξιολογήσει συμπεριφορές συγκεκριμένων δημοσιογράφων» και παράλληλα τον καλούσε να «βάλει ένα τέλος στις δημοσιογραφικές “μαγκιές” πετώντας έξω από το Πεντάγωνο τους διχαστές και εκβιαστές των στρατιωτικών»!

Αυτή η τοποθέτηση, που θυμίζει άλλες -σκοτεινές- εποχές της ελληνικής ιστορίας, καυστηριάστηκε έντονα τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΚΚΕ, ενώ σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ με την οποία ζητά από τον κ. Παναγιωτόπουλο να πάρει θέση.

Ειδικότερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας το θέμα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Γαλάζιος συνδικαλιστής-αξιωματικός που υπηρετεί στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας κάλεσε δημόσια τον υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο να φιμώσει δημοσιογράφους από το ρεπορτάζ, γιατί τολμούν να ασκούν κριτική.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν βαδίζει απλώς στα χνάρια του κ. Ορμπαν. Κάνει φιλότιμη προσπάθεια να τον ξεπεράσει. Σημαντικό στη ζωή ο μαθητής να γίνεται καλύτερος από τον δάσκαλό του».

Απαράδεκτες τοποθετήσεις αξιωματικού – συνδικαλιστή

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης και Νίκος Παπαναστάσης, όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν πως «αυτού του είδους οι τοποθετήσεις είναι απαράδεκτες. Είναι αντιλήψεις που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού μας και θυμίζουν άλλες εποχές».

Στην ερώτηση ζητούν να μάθουν αν «1. Εχει γίνει αποδέκτης ο κ. υπουργός αιτημάτων για μέτρα σε βάρος διαπιστευμένων δημοσιογράφων στο υπουργείο Αμυνας

και 2. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να εκλείψουν τέτοιου είδους καταδικαστέες και επικίνδυνες αντιλήψεις σε βάρος διαπιστευμένων δημοσιογράφων;»

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει τις δηλώσεις αξιωματικού, ο οποίος υπηρετεί στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας, οι οποίες είναι αστήριχτες και παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Ο αξιωματικός, σε ομιλία του ζήτησε από τον υπουργό “να πετάξει έξω” από το υπουργείο δημοσιογράφους, ενώ διατύπωσε την άποψη ότι οι δημοσιογράφοι δεν έχουν την “κρίση και τις γνώσεις να κρίνουν αποφάσεις επιτελών και να παίρνουν θέσεις για εμπιστευτικά έγγραφα και μεταθέσεις”.

Επιπλέον, διατύπωσε τη θεωρία ότι οι δημοσιογράφοι αποσπούν έγγραφα από επιτελείς μέσω απειλών.

Οι αστήριχτες κατηγορίες και οι πρωτοφανείς θέσεις θα μπορούσαν να προκαλούν και θυμηδία, όμως, από τη στιγμή που ο αξιωματικός υπηρετεί στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας καλούμε την ηγεσία του υπουργείου να πάρει θέση» αναφέρει σε μακροσκελή ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Οσον αφορά τις διαπιστεύσεις, η ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει «ότι η ευθύνη της διαπίστευσης ανήκει στο υπουργείο». Και καταλήγει: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για επαγγελματίες συναδέλφους και όχι για πολίτες που υποδύονται τους δημοσιογράφους».

«Αδειασμα» αξιωματικού – συνδικαλιστή

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», από το περιβάλλον του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, έγινε γνωστό πως ο μόνος που έχει την ευθύνη των δημοσιογράφων είναι ο ίδιος ο υπουργός.

Covid19: Έχει ατομική ευθύνη ο ΥΕΘΑ ή ...YOLO; click

Παράλληλα συνεργάτες του υπουργού ανέφεραν χθες πως ο συγκεκριμένος αξιωματικός δεν δικαιούται να ομιλεί για τέτοια θέματα, πόσο μάλλον από τη στιγμή που είναι συνδικαλιστής.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα δεν τελειώνει εδώ και, όπως φαίνεται, συνδέεται άμεσα με τη φημολογία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο Πεντάγωνο

και αφορά συγκεκριμένη τροπολογία που προωθούν κάποιοι εντός της κυβέρνησης για να ανακηρύξουν την ΠΟΜΕΝΣ ως τη μοναδική ομοσπονδία στον χώρο των ενόπλων δυνάμεων έναντι της ΠΟΕΣ,

η οποία παραμένει ωστόσο η πρώτη στον χώρο και η πιο ισχυρή από την άποψη ενώσεων και μελών.