Παναγιωτόπουλος: Αδειάζει ΠΟΜΕΝΣ και το συνδικαλιστή του γραφείου του σε απάντηση που έδωσε στο ΚΚΕ στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικού ελέγχου

Στη δυσάρεστη θέση να «απολογείται» στην Βουλή για τις δηλώσεις που έκανε ο συνδικαλιστής της ΠΟΜΕΝΣ και στέλεχος του στρατιωτικού του γραφείου κ. Ηλίας Κολλύρης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Κολλύρης σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα κατά δημοσιογράφων, που αποδοκιμάστηκε μαζικά από κόμματα, φορείς και στρατιωτικούς, είχε ζητήσει δημόσια από τον υπουργό να απομακρύνει διαπιστευμένους δημοσιογράφους από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αντιδρώντας ο κ. Παναγιωτόπουλος στην Βουλή είχε δηλώσει στις 6 Δεκεμβρίου ότι «ένα βήμα προς τη θετική κατέυθυνση είναι να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία και φημολογία για ταύτιση των εκπροσώπων του στρατιωτικού συνδικαλισμού με το γραφείο του υπουργού.

Και ένα πρώτο βήμα γι αυτό θα ήταν να απομακρυνθούν αυτοί οι συνδικαλιστές από το γραφείο του υπουργού, όπου δυστυχώς ευρέθησαν οργανικά να λειτουργούν και να υπηρετούν όχι επειδή εγώ το αποφάσισα, αλλά επειδή η προκάτοχοί μου το αποφάσισαν και δεν έκαναν τίποτα να το αλλάξουν».

Βεβαίως αυτό το βήμα ο κ. Παναγιωτόπουλος ακόμα δεν το έχει κάνει, με αποτέλεσμα όλοι οι συνδικαλιστές να υπηρετούν στο γραφείο του και συνεπώς να «απολογειται» για τις δηλώσεις των στελεχών του γραφείου του.

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Παπαναστάσης Νίκος και Παφίλης Θανάσης με θέμα «Απαίτηση για διώξεις δημοσιογράφων διαπιστευμένων στο Υπουργείο Άμυνας», ο κ. Παναγιωτόπουλος τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχάς επιθυμώ να εκφράσω την εκτίμησή μου σε όλους τους δημοσιογράφους, που ασχολούνται με τα ζητήματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ειδικά σε αυτή την χρονική περίοδο, για την στήριξη και την προβολή του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων τόσο στο επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε εκείνο της προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο.

Επίσης, επιθυμώ να καταστήσω σαφές ότι η επικοινωνιακή πολιτική του Υπουργείου διαμορφώνεται από την πολιτική ηγεσία και εκφράζεται αποκλειστικά και μόνο από την αρμόδια προς τούτο Διεύθυνση Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ.

Δηλώσεις τρίτων ατόμων αποτελούν προσωπικές απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν
εκφράζουν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και εμένα προσωπικά.

Σε κάθε περίπτωση, η συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με όλους τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους είναι άψογη όπως προκύπτει,

τόσο από τις κατά καιρούς συνομιλίες, εμού προσωπικά αλλά και του κυρίου Υφυπουργού, σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όσο και από τις ενημερώσεις που κατά καιρούς πραγματοποιούνται στο Υπουργείο

Υπουργέ, καλή η θεωρία, αλλά μήπως χρειάζεται να προχωρήσετε σε πράξεις για τα όσα εσείς ο ίδιος δηλώσατε;

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ για Στεφανή: Πόση fake αριστεία θα αντέξει ο κ. Μητσοτάκης;
Επόμενο άρθροΓιορτή σήμερα 18/12 Εορτολόγιο 18, 19 Δεκεμβρίου Ποιοι γιορτάζουν
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).