Παναγιωτόπουλος: Αδειάζει ΠΟΜΕΝΣ και συνδικαλιστή του γραφείου του Αναβάθμιση F-16: Γκάφα Παναγιωτόπουλου στη Γιορτή Αεροπορίας

Παναγιωτόπουλος: Αδειάζει ΠΟΜΕΝΣ και το συνδικαλιστή του γραφείου του σε απάντηση που έδωσε στο ΚΚΕ στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικού ελέγχου

Στη δυσάρεστη θέση να «απολογείται» στην Βουλή για τις δηλώσεις που έκανε ο συνδικαλιστής της ΠΟΜΕΝΣ και στέλεχος του στρατιωτικού του γραφείου κ. Ηλίας Κολλύρης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Κολλύρης σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα κατά δημοσιογράφων, που αποδοκιμάστηκε μαζικά από κόμματα, φορείς και στρατιωτικούς, είχε ζητήσει δημόσια από τον υπουργό να απομακρύνει διαπιστευμένους δημοσιογράφους από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αντιδρώντας ο κ. Παναγιωτόπουλος στην Βουλή είχε δηλώσει στις 6 Δεκεμβρίου ότι «ένα βήμα προς τη θετική κατέυθυνση είναι να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία και φημολογία για ταύτιση των εκπροσώπων του στρατιωτικού συνδικαλισμού με το γραφείο του υπουργού.

Και ένα πρώτο βήμα γι αυτό θα ήταν να απομακρυνθούν αυτοί οι συνδικαλιστές από το γραφείο του υπουργού, όπου δυστυχώς ευρέθησαν οργανικά να λειτουργούν και να υπηρετούν όχι επειδή εγώ το αποφάσισα, αλλά επειδή η προκάτοχοί μου το αποφάσισαν και δεν έκαναν τίποτα να το αλλάξουν».

Βεβαίως αυτό το βήμα ο κ. Παναγιωτόπουλος ακόμα δεν το έχει κάνει, με αποτέλεσμα όλοι οι συνδικαλιστές να υπηρετούν στο γραφείο του και συνεπώς να «απολογειται» για τις δηλώσεις των στελεχών του γραφείου του.

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Παπαναστάσης Νίκος και Παφίλης Θανάσης με θέμα «Απαίτηση για διώξεις δημοσιογράφων διαπιστευμένων στο Υπουργείο Άμυνας», ο κ. Παναγιωτόπουλος τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχάς επιθυμώ να εκφράσω την εκτίμησή μου σε όλους τους δημοσιογράφους, που ασχολούνται με τα ζητήματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ειδικά σε αυτή την χρονική περίοδο, για την στήριξη και την προβολή του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων τόσο στο επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε εκείνο της προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο.

Επίσης, επιθυμώ να καταστήσω σαφές ότι η επικοινωνιακή πολιτική του Υπουργείου διαμορφώνεται από την πολιτική ηγεσία και εκφράζεται αποκλειστικά και μόνο από την αρμόδια προς τούτο Διεύθυνση Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ.

Δηλώσεις τρίτων ατόμων αποτελούν προσωπικές απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν
εκφράζουν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και εμένα προσωπικά.

Σε κάθε περίπτωση, η συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με όλους τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους είναι άψογη όπως προκύπτει,

τόσο από τις κατά καιρούς συνομιλίες, εμού προσωπικά αλλά και του κυρίου Υφυπουργού, σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όσο και από τις ενημερώσεις που κατά καιρούς πραγματοποιούνται στο Υπουργείο

Covid19: Έχει ατομική ευθύνη ο ΥΕΘΑ ή ...YOLO; click

Υπουργέ, καλή η θεωρία, αλλά μήπως χρειάζεται να προχωρήσετε σε πράξεις για τα όσα εσείς ο ίδιος δηλώσατε;