MRB: Τι «βαθμολογία» παίρνει ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος

MRB: Τι «βαθμολογία» παίρνει ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος στις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, που δημοσιοποιήθηκαν χθες 12 Δεκεμβρίου

MRB: Τι «βαθμολογία» παίρνει ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος

Μάλλον δεν θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος από την επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, καθώς οι θετικές γνώμες που συγκεντρώνει στην μέτρηση της MRB, έξι μήνες μετά τις εκλογές, είναι μόλις 20,6%.

Πολύ υψηλό ποσοστό 38,6% συγκεντώνουν οι αρνητικές γνώμες για το πρόσωπό του αν και δεν είναι από τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των υπουργών, ούτε βέβαια από τα χαμηλότερα.

Το πιο ενδιαφέρον πάντως είναι ότι, παρά το γεγονός πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι ένα από τα «πρωτοκλασσάτα» υπουργεία και είθισται οι υπουργοί να έχουν υψηλή αναγνωρισιμότητα, το 1/5 των ερωτηθέντων, ποσοστό 20,5% επιλέγει το «μόλις που ξέρω το όνομα/ δεν τον έχω ακουστά».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι ένας άνθρωπος ηπίων τόων που δεν μας έχει συνηθίσει σε «κορώνες». Όπως βέβαια δεν φαίνεται να έχει και κάποια συγκεκριμένη επικοινωνιακή πολιτική που να προβλάλλει το έργο του.

Τα αποτελέσματα της «βαθμολογίας» που δίνουν οι πολίτες στον υπουργό, είναι αρνητικά και έρχονται λίγο πριν την «αξιολόγηση» που είχε πει ότι θα κάνει ο πρωθπουργός στην κυβέρνηση μόλις κλέισουν το εξάμηνο.

Βέβαια η αξιολόγηση θα γίνει στο παραγόμενο έργο. Ωστόσσο και η εικόνα που βγάζει ο κάθε υπουργός είναι και αυτή παραγόμενο έργο, αφού επηρεάζει συνολικά την εικόνα της κυβέρνησης.

Tα αποτελέσματα της έρευνας της MRB

Στις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα (12/12) εμφανίζεται η ΝΔ να προηγείται με 12,3 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στην πανελλαδική έρευνα της MRB, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 27 Νοεμβρίου-5 Δεκεμβρίου, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι τα εξής: ΝΔ 36,8%, ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, Κίνημα Αλλαγής 7,7%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4,3%, ΜέΡΑ 25 3,2%, Χρυσή Αυγή 2,7%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,9% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «αδιευκρίνιστης ψήφου» αγγίζει το 11,3%. Η «αδιευκρίνιστη ψήφος» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ»: 4,8% και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή»: 6,5%.

Σε σχέση με την επικείμενη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας σημαντικό ποσοστό των πολιτών (44,8%) δηλώνουν ότι θα επιθυμούσαν να παραμείνει ο Π. Παυλόπουλος, ενώ το 41,1% επιθυμεί νέο πρόσωπο.

Στην περίπτωση που δεν θα είναι υποψήφιος Π. Παυλόπουλος για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής επιλέγεται από το 26% όσων ανέφεραν όνομα, ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς από το 11,2%, το 8% επιλέγει την Ν. Μπακογιάννη, το 5,9% τον Ε.Βενιζέλο, το 4% την Μ. Δαμανάκη.

Άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας:

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 41% απαντά η ΝΔ, το 30,1% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 20,9% κανένα κόμμα.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 40,9% των ερωτηθέντων και Α.Τσίπρας το 29,1%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 26,3%

Οι πολίτες θεωρούν ότι τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι: Η ανεργία με 52%, το μεταναστευτικό με 40,5%, η υγεία/περίθαλψη με 33,6%, το φορολογικό σύστημα με 33,4% και η οικονομική ανάπτυξη με 30%.

Η λέξη «ελπίδα» σε ποσοστό 41,1% εκφράζει περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας, ακολουθεί η «οργή» με ποσοστό 41%, η «ντροπή» με 36,9% και ο «φόβος» με 35,6%.

Armyvoice News @ArmyvoiceGR

Στρατιωτικά νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Οικογένειες στρατιωτικών, ΕΜΘ, ΕΠΟΠ, ΟΒΑ, Εθνικά Θέματα, Ειδήσεις για την Άμυνα και τη θητεία, Ενημέρωση για στρατιωτικούς και ένστολους, Ασφάλεια, Αμυντική Βιομηχανία, Διεθνή, Πολιτική, αμυντικά θέματα

Share
Published by
Armyvoice News @ArmyvoiceGR

Τελευταία

 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιστράτηγος Καμπάς: Το συγκινητικό μήνυμα του γιου στον πατέρα

Αντιστράτηγος Καμπάς: Το συγκινητικό μήνυμα του γιου στον πατέρα που παραδίδει το τιμόνι του ΓΕΣ μετά από μια επιτυχημένη πορεία… Read More

18 Ιανουαρίου, 2020
 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Αρχηγός Στόλου ο Παναγιώτης Λυμπέρης Κρίσεις 2020 – ΣΑΓΕ-ΚΥΣΕΑ

Αρχηγός Στόλου ο Παναγιώτης Λυμπέρης Κρίσεις 2020 - Τι αποφάσισε το ΣΑΓΕ για το Πολεμικό Ναυτικό και πρότεινε στο ΚΥΣΕΑ… Read More

18 Ιανουαρίου, 2020
 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Κρίσεις 2020: Σήμερα ο Αρχηγός Στόλου -Τι θα γίνει στο Στρατό Ξηράς

Κρίσεις 2020: Σήμερα ο Αρχηγός Στόλου -Τι θα γίνει στο Στρατό Ξηράς  - Ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Συμβουλίου… Read More

18 Ιανουαρίου, 2020
 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Κρίσεις 2020: Τι συζητά το ΣΑΓΕ -Παρασκήνια των προαγωγών

Κρίσεις 2020: Τι συζητά το ΣΑΓΕ που συνεδριάζει για την πλήρωση των κενών θέσεων μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ -… Read More

18 Ιανουαρίου, 2020
 • ΧΡΗΣΙΜΑ

ΑΣΕΠ Προσλήψεις 2020: 420 θέσεις τελωνειακών – Αιτήσεις

ΑΣΕΠ Προσλήψεις 2020: Έρχονται 420 θέσεις τελωνειακών με προκήρυξη μέσω Brexit. Αιτήσεις, δικαιολογητικά για το νέο πρόγραμμα Read More

18 Ιανουαρίου, 2020
 • ΑΠΟΨΕΙΣ
 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Κρίσεις 2020: Ποιος έχει το «πάνω χέρι» στο ΥΠΕΘΑ – Παρασκήνιο

Κρίσεις 2020: Ποιος έχει το «πάνω χέρι» στο ΥΠΕΘΑ - Τι φάνηκε από τις επιλογές του ΚΥΣΕΑ για την αλλαγή… Read More

18 Ιανουαρίου, 2020